Archief


Weekmenu 25 & 26 augustus 2023
Let op........tot Douwe Desem Brood sluit (zie homepagina) is de bakkerij alleen geopend op vrijdag en zaterdag. Excuses voor het ongemak.
* Alle ingevroren brood de hele zomer 50% korting op de nieuwprijs.
Vrijdag 25 augustus
Speltbrood : (50/50 speltbloem/speltmeel sandwich busbrood)
Keitjes kleine broodjes van landbrood deeg, +/- 115 gram deeg
Zaterdag 26 augustus
Landbrood (middel en groot)
Multiseed (middel en groot)
Boule Blonde & Boule Blonde sesamzaad
Casino-wit desem
Vol Met Koren (90% volkoren brood van biologisch tarwemeel en volkoren desem)
Keitjes (kleine broodjes van landbrooddeeg, +/- 115 gram deeg)
ZOET/VIENNOISERIE
Miso chocolate chip koeken
Boterkoek steranijs
Desem krentenbollen >> vrijdag 25 augustus & zaterdag 26 augustus
Croissants, pain aux raisins, pain au chocolat, kaas-croissant, maple-pecanbroodjes
Weekmenu 17, 18 & 19 augustus 2023
Let op........beperkt 'zomer-assortiment' in juli en augustus.
* Alleen Vol Met Koren op zaterdag & speltbrood op donderdag.
* Alle ingevroren brood de hele zomer 50% korting op de nieuwprijs.
Donderdag 17 augustus
Keitjes kleine broodjes van landbrood deeg, +/- 115 gram deeg
Speltbrood : (50/50 speltbloem/speltmeel sandwich busbrood)
Vrijdag 18 augustus
Pain des Gaults (rustiek groot desembrood met veel vezels en een donkergrijs kruim, gemaakt met t80 meel en roggemeel
Keitjes kleine broodjes van landbrood deeg, +/- 115 gram deeg
Zaterdag 19 augustus
Landbrood (middel en groot)
Multiseed (middel en groot)
Boule Blonde & Boule Blonde sesamzaad
Casino-wit desem
Vol Met Koren (90% volkoren brood van biologisch tarwemeel en volkoren desem)
Keitjes (kleine broodjes van landbrooddeeg, +/- 115 gram deeg)
ZOET/VIENNOISERIE
Miso chocolate chip koeken
Boterkoek steranijs
Desem krentenbollen >> vrijdag 18 augustus & zaterdag 19 augustus
Croissants, pain aux raisins, pain au chocolat, kaas-croissant, maple-pecanbroodjes
Assortiment 10 augustus 2023
Wegens een citytrip naar Londen met de family ben ik deze week alleen op donderdag 10 augustus geopend.
Als er vraag is, kan ik deze donderdag ook VolMetKoren en baguettes bakken op bestelling. Graag uiterlijk dinsdagavond bestellen via info@douwedesembrood.nl of via whatsapp 06 48270544.
Donderdag 10 augustus
Keitjes kleine broodjes van landbrood deeg, +/- 115 gram deeg
Speltbrood : (50/50 speltbloem/speltmeel sandwich busbrood)
ZOET/VIENNOISERIE
Miso chocolate chip koeken
Boterkoek steranijs
Croissants, pain aux raisins, pain au chocolat, kaas-croissant, maple-pecanbroodjes
* Alle ingevroren brood de hele zomer 50% korting op de nieuwprijs.
Weekmenu 3, 4 & 5 augustus 2023
Let op........beperkt 'zomer-assortiment' in juli en augustus.
* Alleen Vol Met Koren op zaterdag & speltbrood op donderdag.
* Alle ingevroren brood de hele zomer 50% korting op de nieuwprijs.
Donderdag 3 augustus
Keitjes kleine broodjes van landbrood deeg, +/- 115 gram deeg
Speltbrood : (50/50 speltbloem/speltmeel sandwich busbrood)
Vrijdag 4 augustus
Pain des Gaults (rustiek groot desembrood met veel vezels en een donkergrijs kruim, gemaakt met t80 meel en roggemeel
Keitjes kleine broodjes van landbrood deeg, +/- 115 gram deeg
Zaterdag 5 augustus
Landbrood (middel en groot)
Multiseed (middel en groot)
Boule Blonde & Boule Blonde sesamzaad
Casino-wit desem
Vol Met Koren (90% volkoren brood van biologisch tarwemeel en volkoren desem)
Keitjes (kleine broodjes van landbrooddeeg, +/- 115 gram deeg)
ZOET/VIENNOISERIE
Pastel de Nata (Portugese stijl custard gebakje >> zaterdag 5 augustus (t65 Franse bloem, water, suiker, boter, volle melk, eidooier, zout, smaakmakers: kaneelstokje, citroenzest)
Haver-rozijn koeken
Miso chocolate chip koeken
Boterkoek steranijs
Desem krentenbollen >> vrijdag 4 augustus & zaterdag 5 augustus
Croissants, pain aux raisins, pain au chocolat, kaas-croissant, maple-pecanbroodjes
Weekmenu 27, 28 & 29 juli 2023
Let op........beperkt 'zomer-assortiment' in juli en augustus.
* Alleen Vol Met Koren op zaterdag & speltbrood op donderdag.
* Alle ingevroren brood vanaf nu altijd 50% korting op de nieuwprijs.
Donderdag 27 juli
Keitjes kleine broodjes van landbrood deeg, +/- 115 gram deeg
Speltbrood : (50/50 speltbloem/speltmeel sandwich busbrood)
Vrijdag 28 juli
Pain des Gaults (rustiek groot desembrood met veel vezels en een donkergrijs kruim, gemaakt met t80 meel en roggemeel) zie foto rechtsboven
Keitjes kleine broodjes van landbrood deeg, +/- 115 gram deeg
Zaterdag 29 juli
Landbrood (middel en groot)
Multiseed (middel en groot)
Boule Blonde & Boule Blonde sesamzaad
Casino-wit desem
Vol Met Koren (90% volkoren brood van biologisch tarwemeel en volkoren desem)
Keitjes (kleine broodjes van landbrooddeeg, +/- 115 gram deeg)
ZOET/VIENNOISERIE
Haver-rozijn koeken
Miso chocolate chip koeken
Boterkoek steranijs
Desem krentenbollen >> vrijdag 28 juli & zaterdag 29 juli
Croissants, pain aux raisins, pain au chocolat, kaas-croissant, maple-pecanbroodjes
Weekmenu 20, 21 & 22 juli 2023
Let op........beperkt 'zomer-assortiment' in juli en augustus.
Alleen Vol Met Koren op zaterdag & speltbrood op donderdag.
Donderdag 20 juli
Keitjes kleine broodjes van landbrood deeg, +/- 115 gram deeg
Speltbrood : (50/50 speltbloem/speltmeel sandwich busbrood)
Vrijdag 21 juli
Keitjes kleine broodjes van landbrood deeg, +/- 115 gram deeg
Zaterdag 22 juli
Landbrood (middel en groot)
Multiseed (middel en groot)
Boule Blonde & Boule Blonde sesamzaad
Casino-wit desem (een witbrood in de typische vierkante blikvorm gebakken. Perfect voor sandwiches en tosti's. Gemaakt van baguettedeeg, 750 gr. deeg)
Vol Met Koren (90% volkoren brood van biologisch tarwemeel en volkoren desem)
Keitjes (kleine broodjes van landbrooddeeg, +/- 115 gram deeg)
ZOET/VIENNOISERIE
Haver-rozijn koeken
Miso chocolate chip koeken
Boterkoek steranijs
Desem krentenbollen >> vrijdag 21 juli & zaterdag 22 juli
Croissants, pain aux raisins, pain au chocolat, kaas-croissant, maple-pecanbroodjes
vakantiesluiting juli
Wegens vakantie is de bakkerij gesloten van 6 juli t/m 19 juli.
Weer geopend vanaf donderdag 20 juli.
OPENINGSDAGEN & GESLOTEN DAGEN JULI & AUGUSTUS 2023
Donderdag 20 juli OPEN
Vrijdag 21 juli OPEN
Zaterdag 22 juli OPEN
Donderdag 27 juli OPEN
Vrijdag 28 juli OPEN
Zaterdag 29 juli OPEN
Donderdag 3 augustus OPEN
Vrijdag 4 augustus OPEN
Zaterdag 5 augustus OPEN
Donderdag 10 augustus OPEN
Vrijdag 11 augustus GESLOTEN
Zaterdag 12 augustus GESLOTEN
Donderdag 17 augustus OPEN
Vrijdag 18 augustus OPEN
Zaterdag 19 augustus OPEN
Donderdag 24 augustus OPEN
Vrijdag 25 augustus OPEN
Zaterdag 26 augustus OPEN
Donderdag 31 augustus GESLOTEN
Weekmenu 29, 30 juni & 1 juli 2023 + zomer-assortiment + vakantiesluiting juli


Let op........vanaf donderdag 29 juni voer ik een beperkt 'zomer-assortiment'.
Alleen Vol Met Koren op zaterdag & speltbrood op donderdag.
Alleen krentenbollen op zaterdag.
Donderdag 29 juni
Keitjes kleine broodjes van landbrood deeg, +/- 115 gram deeg
Speltbrood : (50/50 speltbloem/speltmeel sandwich busbrood)
Vrijdag 30 juni
Miso-Sesambrood(t65 bloem, t80 gebuild meel biologisch, t150 volkoren tarwemeel, water, vloeibaar desem, zwart & wit sesamzaad, witte misopasta, zout), 700 gram deeg >> LAATSTE KEER MISO-SESAMBROOD DEZE ZOMER
Keitjes kleine broodjes van landbrood deeg, +/- 115 gram deeg
Zaterdag 1 juli
Landbrood (middel en groot)
Multiseed (middel en groot)
Boule Blonde & Boule Blonde sesamzaad
Casino-wit desem (een witbrood in de typische vierkante blikvorm gebakken. Perfect voor sandwiches en tosti's. Gemaakt van baguettedeeg, 750 gr. deeg)
Vol Met Koren (90% volkoren brood van biologisch tarwemeel en volkoren desem)
Keitjes (kleine broodjes van landbrooddeeg, +/- 115 gram deeg)
ZOET/VIENNOISERIE
Haver-rozijn koeken
Miso chocolate chip koeken
Boterkoek steranijs
Basque burnt cheesecake met miso karamelsaus >> vanaf donderdag 29 juni, zolang de voorraad strekt
Desem krentenbollen >> vrijdag 30 juni & zaterdag 1 juli
Croissants, pain aux raisins, pain au chocolat, kaas-croissant, maple-pecanbroodjes
VAKANTIESLUITING:
Wegens vakantie is de bakkerij gesloten van 6 juli t/m 19 juli.
Weer geopend vanaf donderdag 20 juli.
OPENINGSDAGEN & GESLOTEN DAGEN JULI & AUGUSTUS 2023
Donderdag 20 juli
Vrijdag 21 juli
Zaterdag 22 juli
Donderdag 27 juli
Vrijdag 28 juli
Zaterdag 29 juli
Donderdag 3 augustus
Vrijdag 4 augustus
Zaterdag 5 augustus
Donderdag 10 augustus
Vrijdag 11 augustus GESLOTEN
Zaterdag 12 augustus GESLOTEN
Donderdag 17 augustus
Vrijdag 18 augustus
Zaterdag 19 augustus
Donderdag 24 augustus
Vrijdag 25 augustus
Zaterdag 26 augustus
Donderdag 31 augustus GESLOTEN
Weekmenu 22, 23 & 24 juni 2023


Donderdag 22 juni
Keitjes kleine broodjes van landbrood deeg, +/- 115 gram deeg
Vol Met Koren (90% volkoren brood van biologisch tarwemeel en volkoren desem)
Vrijdag 23 juni
Haver-maanzaad brood (Een voedzaam brood met minder gluten door gekookte havermout aan het deeg toe te voegen. Een knapperige heerlijk geurende korst met maanzaad en zacht van binnen. (bevat: tarwebloem, tarwemeel, havervlokken, water, vloeibare desem, zeezout, maanzaad, 650 gram deeg.)
Speltbrood : (50/50 speltbloem/speltmeel sandwich busbrood)
Keitjes kleine broodjes van landbrood deeg, +/- 115 gram deeg
Zaterdag 24 juni
Landbrood (middel en groot)
Multiseed (middel en groot)
Casino-wit desem (een witbrood in de typische vierkante blikvorm gebakken. Perfect voor sandwiches en tosti's. Gemaakt van baguettedeeg, 750 gr. deeg)
Deens Rugbrød (biologisch roggemeel, biologisch volkoren tarwemeel, water, vloeibare desem, zonnebloempitten, pompoenpitten, lijnzaad, grof-gemalen-hele-roggekorrels, honing, diastatisch moutpoeder, zadenmix, zout) 1280 gram deeg >> LAATSTE KEER DEENS ROGGEBROOD DEZE ZOMER
Vol Met Koren (90% volkoren brood van biologisch tarwemeel en volkoren desem)
Keitjes (kleine broodjes van landbrooddeeg, +/- 115 gram deeg)
Boule Blonde & Boule Blonde sesamzaad
ZOET/VIENNOISERIE
Baskische 'burnt' cheesecake (volle cheesecake met een heel donker gebakken bovenkant, als een licht bittere tegenhanger voor de rijke, zoete vulling). Gemaakt met roomkaas, suiker, crème fraiche, eidooiers, maar zonder bloem. >> Op donderdag, vrijdag en zaterdag 24 juni
Haver-rozijn koeken
Miso chocolate chip koeken
Boterkoek steranijs
Desem krentenbollen >> vrijdag 23 juni & zaterdag 24 juni
Croissants, pain aux raisins, pain au chocolat, kaas-croissant, maple-pecanbroodjes
Weekmenu 15, 16 & 17 juni 2023


Deze week is de laatste week met het reguliere assortiment, voordat ik wissel naar een 'zomer-assortiment' met wat minder soorten brood en zoetigheid.
Donderdag 15 juni
Baguettes/stokbrood
Vol Met Koren (90% volkoren brood van biologisch tarwemeel en volkoren desem)
Keitjes kleine broodjes van landbrood deeg, +/- 115 gram deeg
Focaccia >> met rozemarijn en tomaatjes
Vrijdag 16 juni
Oberländer (Duitse stijl mischbrot met tarwebloem en roggemeel, met roggedesem & verse gist), zie foto rechtsboven
Speltbrood : (50/50 speltbloem/speltmeel sandwich busbrood) heel €6,80 half €3,40
Keitjes kleine broodjes van landbrood deeg, +/- 115 gram deeg
Zaterdag 17 juni
Casino-wit desem (een witbrood in de typische vierkante blikvorm gebakken. Perfect voor sandwiches en tosti's. Gemaakt van baguettedeeg, 750 gr. deeg)
Vol Met Koren (90% volkoren brood van biologisch tarwemeel en volkoren desem)
Keitjes (kleine broodjes van landbrooddeeg, +/- 115 gram deeg)
Multiseed groot
Boule Blonde & Boule Blonde sesamzaad
ZOET/VIENNOISERIE
Baskische 'burnt' cheesecake (volle cheesecake met een heel donker gebakken bovenkant, als een licht bittere tegenhanger voor de rijke, zoete vulling). Gemaakt met roomkaas, suiker, crème fraiche, eidooiers, maar zonder bloem. >> zaterdag 17 juni
Haver-rozijn koeken
Miso chocolate chip koeken
Boterkoek steranijs
Desem krentenbollen >> vrijdag 16 juni & zaterdag 17 juni >> excuus, door een logistiek foutje geen krentenbollen deze zaterdag.
Amandel-croissants >> zaterdag 17 juni
Worteltaart >> zaterdag 17 juni
Croissants, pain aux raisins, pain au chocolat, kaas-croissant, maple-pecanbroodjes
Weekmenu 8, 9 & 10 juni 2023


Donderdag 8 juni
Vol Met Koren (90% volkoren brood van biologisch tarwemeel en volkoren desem)
Keitjes kleine broodjes van landbrood deeg, +/- 115 gram deeg
Vrijdag 9 juni
Miso-Sesambrood (t65 bloem, t80 gebuild meel biologisch, t150 volkoren tarwemeel, water, vloeibaar desem, zwart & wit sesamzaad, witte misopasta, zout), 700 gram deeg, (zie foto rechtsboven)
Speltbrood : (50/50 speltbloem/speltmeel sandwich busbrood) heel €6,80 half €3,40
Keitjes kleine broodjes van landbrood deeg, +/- 115 gram deeg
Zaterdag 10 juni
Pain des Gaults (rustiek groot desembrood met veel vezels en een donkergrijs kruim, gemaakt met t80 meel en roggemeel) zie foto rechtsboven
Casino-wit desem (een witbrood in de typische vierkante blikvorm gebakken. Perfect voor sandwiches en tosti's. Gemaakt van baguettedeeg, 750 gr. deeg)
Vol Met Koren (90% volkoren brood van biologisch tarwemeel en volkoren desem)
Keitjes (kleine broodjes van landbrooddeeg, +/- 115 gram deeg)
Multiseed groot
Boule Blonde & Boule Blonde sesamzaad
ZOET/VIENNOISERIE
Haver-rozijn koeken
Miso chocolate chip koeken
Boterkoek steranijs
Desem krentenbollen >> vrijdag 9 juni & zaterdag 10 juni
Croissants, pain aux raisins, pain au chocolat, kaas-croissant, maple-pecanbroodjes
Weekmenu 1, 2 & 3 juni 2023

Donderdag 1 juni
Vol Met Koren (90% volkoren brood van biologisch tarwemeel en volkoren desem)
Keitjes kleine broodjes van landbrood deeg, +/- 115 gram deeg
Vrijdag 2 juni
Baguettes vanwege het mooie (bbq) weer, vandaag ook enkele baguettes beschikbaar. Beperkte aantallen, reserveren is slim.
Deens Rugbrød (biologisch roggemeel, biologisch volkoren tarwemeel, water, vloeibare desem, zonnebloempitten, pompoenpitten, lijnzaad, grof-gemalen-hele-roggekorrels, honing, diastatisch moutpoeder, zadenmix, zout) 1280 gram deeg
Speltbrood : (50/50 speltbloem/speltmeel sandwich busbrood) heel €6,80 half €3,40
Keitjes kleine broodjes van landbrood deeg, +/- 115 gram deeg
Zaterdag 3 juni
Pain des Gaults (rustiek groot desembrood met veel vezels en een donkergrijs kruim, gemaakt met t80 meel en roggemeel) zie foto rechtsboven
Casino-wit desem (een witbrood in de typische vierkante blikvorm gebakken. Perfect voor sandwiches en tosti's. Gemaakt van baguettedeeg, 750 gr. deeg)
Vol Met Koren (90% volkoren brood van biologisch tarwemeel en volkoren desem)
Keitjes (kleine broodjes van landbrooddeeg, +/- 115 gram deeg)
Multiseed groot
Boule Blonde & Boule Blonde sesamzaad
ZOET/VIENNOISERIE
Pastel de Nata (Portugese stijl custard gebakje >> zaterdag 3 juni (t65 Franse bloem, water, suiker, boter, volle melk, eidooier, zout, smaakmakers: kaneelstokje, citroenzest)
Haver-rozijn koeken
Miso chocolate chip koeken
Boterkoek steranijs
Desem krentenbollen >> vrijdag 2 juni & zaterdag 3 juni
Croissants, pain aux raisins, pain au chocolat, kaas-croissant, maple-pecanbroodjes
Weekmenu 25, 26 & 27 mei 2023


Donderdag 25 mei
Vol Met Koren (90% volkoren brood van biologisch tarwemeel en volkoren desem)
Keitjes kleine broodjes van landbrood deeg, +/- 115 gram deeg
Vrijdag 26 mei
Speltbrood : (50/50 speltbloem/speltmeel sandwich busbrood) heel €6,80 half €3,40
Keitjes kleine broodjes van landbrood deeg, +/- 115 gram deeg
Zaterdag 27 mei
Pain des Gaults (rustiek groot desembrood met veel vezels en een donkergrijs kruim, gemaakt met t80 meel en roggemeel) zie foto rechtsboven
Casino-wit desem (een witbrood in de typische vierkante blikvorm gebakken. Perfect voor sandwiches en tosti's. Gemaakt van baguettedeeg, 750 gr. deeg)
Vol Met Koren (90% volkoren brood van biologisch tarwemeel en volkoren desem)
Keitjes (kleine broodjes van landbrooddeeg, +/- 115 gram deeg)
Multiseed groot
Boule Blonde & Boule Blonde sesamzaad
ZOET/VIENNOISERIE
Haver-rozijn koeken
Miso chocolate chip koeken
Desem krentenbollen >> vrijdag 26 mei & zaterdag 27 mei
Croissants, pain aux raisins, pain au chocolat
Weekmenu 18, 19 & 20 mei 2023


Donderdag 18 mei
Vol Met Koren (90% volkoren brood van biologisch tarwemeel en volkoren desem)
Keitjes kleine broodjes van landbrood deeg, +/- 115 gram deeg
Vrijdag 12 mei
Speltbrood : (50/50 speltbloem/speltmeel sandwich busbrood) heel €6,80 half €3,40
Oberländer (Duitse stijl mischbrot met tarwebloem en roggemeel, met roggedesem & verse gist), zie foto rechtsboven
Keitjes kleine broodjes van landbrood deeg, +/- 115 gram deeg
Zaterdag 13 mei
Casino-wit desem (een witbrood in de typische vierkante blikvorm gebakken. Perfect voor sandwiches en tosti's. Gemaakt van baguettedeeg, 750 gr. deeg)
Vol Met Koren (90% volkoren brood van biologisch tarwemeel en volkoren desem)
Keitjes (kleine broodjes van landbrooddeeg, +/- 115 gram deeg)
Multiseed groot
Boule Blonde & Boule Blonde sesamzaad
ZOET/VIENNOISERIE
Haver-rozijn koeken
Desem krentenbollen >> vrijdag 19 mei & zaterdag 20 mei
Croissants, pain aux raisins, pain au chocolat
Weekmenu 11, 12 & 13 mei 2023


Donderdag 11 mei
Vol Met Koren (90% volkoren brood van biologisch tarwemeel en volkoren desem)
Tourte de Seigle Auvergnate (roggebrood Franse stijl met 40% vaste tarwedesem en 60% biologische t100 roggemeel, water, honing, zout, verse gist)
Keitjes kleine broodjes van landbrood deeg, +/- 115 gram deeg
Vrijdag 12 mei
Speltbrood : (50/50 speltbloem/speltmeel sandwich busbrood) heel €6,80 half €3,40
Miso-Sesambrood (t65 bloem, t80 gebuild meel biologisch, t150 volkoren tarwemeel, water, vloeibaar desem, zwart & wit sesamzaad, witte misopasta, zout), 700 gram deeg, (zie foto linksboven)
Keitjes kleine broodjes van landbrood deeg, +/- 115 gram deeg
Zaterdag 13 mei
Casino-wit desem (een witbrood in de typische vierkante blikvorm gebakken. Perfect voor sandwiches en tosti's. Gemaakt van baguettedeeg, 750 gr. deeg)
Vol Met Koren (90% volkoren brood van biologisch tarwemeel en volkoren desem)
Gekiemde boekweit/spelt/zadenbrood (vers gekiemde boekweitkorrels, water, biologisch speltmeel, boekweitmeel, vloeibare tarwedesem, karnemelk, bier, zonnebloempitten, lijnzaad, sesamzaad, pompoenzaad, amazake , zout) >> enkele broden beschikbaar, heel €9,- half €4,50
Galet blonde (kleine rustieke witte broodjes van baguettedeeg, 175 gram deeg)
Keitjes (kleine broodjes van landbrooddeeg, +/- 115 gram deeg)
Multiseed groot
Boule Blonde & Boule Blonde sesamzaad
Baguettes/stokbrood (zie foto rechtsboven)
ZOET/VIENNOISERIE
Haver-rozijn koeken
Miso chocolate chip koeken (nu ook per 5 stuks in een zakje, €5,20)
Desem krentenbollen >> vrijdag 12 mei & zaterdag 13 mei
Boterkoek steranijs (nu ook per 4 stukjes in een zakje, €5,40)
Croissants, pain aux raisins, pain au chocolat, kaas-croissants & maple-pecan broodjes
Weekmenu 4, 5 & 6 mei 2023


Donderdag 4 mei
Vol Met Koren (90% volkoren brood van biologisch tarwemeel en volkoren desem)
Keitjes kleine broodjes van landbrood deeg, +/- 115 gram deeg
Vrijdag 5 mei
Speltbrood : (50/50 speltbloem/speltmeel sandwich busbrood) heel €6,80 half €3,40
Deens Rugbrød (biologisch roggemeel, biologisch volkoren tarwemeel, water, vloeibare desem, zonnebloempitten, pompoenpitten, lijnzaad, grof-gemalen-hele-roggekorrels, honing, gerstemoutsiroop, zadenmix, grof zeezout,) 1280 gram deeg >> zie foto linksboven
Keitjes kleine broodjes van landbrood deeg, +/- 115 gram deeg
Zaterdag 6 mei
Casino-wit desem (een witbrood in de typische vierkante blikvorm gebakken. Perfect voor sandwiches en tosti's. Gemaakt van baguettedeeg, 750 gr. deeg)
Vol Met Koren (90% volkoren brood van biologisch tarwemeel en volkoren desem)
Galet blonde (kleine rustieke witte broodjes van baguettedeeg, 175 gram deeg)
Keitjes (kleine broodjes van landbrooddeeg, +/- 115 gram deeg)
Multiseed groot
Boule Blonde & Boule Blonde sesamzaad
ZOET/VIENNOISERIE
Pastel de Nata (Portugese stijl custard gebakje >> zaterdag 6 mei (t65 Franse bloem, water, suiker, boter, volle melk, eidooier, zout, smaakmakers: kaneelstokje, citroenzest)
Desem krentenbollen >> vrijdag 5 mei & zaterdag 6 mei
Boterkoek steranijs (nu ook per 4 stukjes in een zakje, €5,40)
Croissants, pain aux raisins, pain au chocolat, kaas-croissants & maple-pecan broodjes
Weekmenu 27, 28 & 29 april 2023


Overzicht terugkerende specials:
Speltbrood >> Elke vrijdag
Pastel de Nata >> Elke 1e zaterdag van de maand
Deens roggebrood >> Elke 1e vrijdag van de maand
Miso-sesambrood >> Elke 2e vrijdag van de maand
Donderdag 27 april: Koningsdag (aangepast assortiment)
LET OP, DE BESTELLIJST VOOR DE MARITOZZI IS VOL. NOG WEL ENKELE IN DE LOSSE VERKOOP DEZE DONDERDAG.
Maritozzi (specialiteit uit Rome, zoet briochebroodje met een hint van sinaasappel, gevuld met slagroom en poedersuiker en gekonfijte sinaasappelschil bovenop)
€2,50 per stuk. Bestellen is slim want de voorraad is beperkt
Focaccia (t65 label rouge bloem, t45 bloem, water, vloeibare desem, olijfolie, zout, droge gist, wisselende toppings van bv. olijven, rozemarijn, tomaatjes, aardappel, rode ui)
Desem krentenbollen
LET OP: vandaag geen Vol Met Koren (zaterdag 29 april wel weer natuurlijk!!)
Vrijdag 28 april
Vandaag een ander speltbrood: (50/50 speltbloem/speltmeel sandwich busbrood, heel €6,80 half €3,40)
Keitjes kleine broodjes van landbrood deeg, +/- 115 gram deeg
Zaterdag 29 april
Casino-wit desem (een witbrood in de typische vierkante blikvorm gebakken. Perfect voor sandwiches en tosti's. Gemaakt van baguettedeeg, 750 gr. deeg)
Vol Met Koren (90% volkoren brood van biologisch tarwemeel en volkoren desem)
Galet blonde (kleine rustieke witte broodjes van baguettedeeg, 175 gram deeg)
Keitjes (kleine broodjes van landbrooddeeg, +/- 115 gram deeg)
Multiseed groot
Boule Blonde & Boule Blonde sesamzaad
ZOET/VIENNOISERIE
Haver-rozijn koeken
Miso chocolate chip koeken (nu ook per 5 stuks in een zakje, €5,20)
Desem krentenbollen >> donderdag 27 april, vrijdag 28 april & zaterdag 29 april
Boterkoek steranijs (nu ook per 4 stukjes in een zakje, €5,40)
Croissants, pain aux raisins, pain au chocolat, kaas-croissants & maple-pecan broodjes
Weekmenu 20, 21 & 22 april 2023


Overzicht terugkerende specials:
Spelt-lijnzaad >> Elke vrijdag
Pastel de Nata >> Elke 1e zaterdag van de maand
Deens roggebrood >> Elke 1e vrijdag van de maand
Miso-sesambrood >> Elke 2e vrijdag van de maand
Donderdag 20 april
Vol Met Koren (90% volkoren brood van biologisch tarwemeel en volkoren desem)
Keitjes (kleine broodjes van landbrood deeg, +/- 115 gram deeg)
Vrijdag 21 april
Keitjes kleine broodjes van landbrood deeg, +/- 115 gram deeg
Zaterdag 22 april
Casino-wit desem (een witbrood in de typische vierkante blikvorm gebakken. Perfect voor sandwiches en tosti's. Gemaakt van baguettedeeg, 750 gr. deeg)
Vol Met Koren (90% volkoren brood van biologisch tarwemeel en volkoren desem)
Galet blonde (kleine rustieke witte broodjes van baguettedeeg, 175 gram deeg)
Keitjes (kleine broodjes van landbrooddeeg, +/- 115 gram deeg)
Multiseed groot
Boule Blonde & Boule Blonde sesamzaad
ZOET/VIENNOISERIE
Haver-rozijn koeken
Miso chocolate chip koeken (nu ook per 5 stuks in een zakje, €5,20)
Desem krentenbollen >> vrijdag 21 april & zaterdag 22 april
Boterkoek steranijs (nu ook per 4 stukjes in een zakje, €5,40)
Amandel-croissants (zaterdag 22 april)
Croissants, pain aux raisins, pain au chocolat, kaas-croissants & maple-pecan broodjes
Weekmenu 13 & 14 april 2023 (zaterdag 15 april gesloten)

Donderdag 13 april
Keitjes (kleine broodjes van landbrood deeg, +/- 115 gram deeg)
Vrijdag 14 april
Keitjes kleine broodjes van landbrood deeg, +/- 115 gram deeg
Zaterdag 15 april
GESLOTEN
ZOET/VIENNOISERIE
Miso chocolate chip koeken (nu ook per 5 stuks in een zakje, €5,20)
Boterkoek steranijs (nu ook per 4 stukjes in een zakje, €5,40)
Croissants, pain aux raisins, pain au chocolat, kaas-croissants
Tijdelijke sluiting Douwe Desem Brood (heropening mid-april)
6 maart 2023
De bakkerij is helaas tijdelijk gesloten.
Ik heb sinds 1,5 jaar last van carpaal- tunnelsyndroom in mijn rechterarm.
Injecties van de neuroloog hebben tijdelijk geholpen.
Nu zijn de klachten weer terug en zal ik eind maart een kleine operatie ondergaan die de klachten (hopelijk) jarenlang verhelpen.
Ik verwacht mid-april weer met hernieuwde kracht en enthousiasme te beginnen met brood bakken.
Bedankt voor uw begrip,
Douwe van Leeuwen
06 48270544 / info@douwedesembrood.nl
Weekmenu 2, 3 & 4 maart 2023


Donderdag 2 maart
Vol Met Koren (90% volkoren brood van biologisch tarwemeel en volkoren desem)
Keitjes (kleine broodjes van landbrood deeg, +/- 115 gram deeg)
Vrijdag 3 maart
Deens Rugbrød (biologisch roggemeel, biologisch volkoren tarwemeel, water, vloeibare desem, zonnebloempitten, pompoenpitten, lijnzaad, grof-gemalen-hele-roggekorrels, honing, gerstemoutsiroop, zadenmix, grof zeezout,) 1280 gram deeg >> zie foto linksboven
Keitjes kleine broodjes van landbrood deeg, +/- 115 gram deeg
Zaterdag 4 maart
Brioche hamburger broodjes (alleen op bestelling, uitverkocht voor deze dag)
Casino-wit desem (een witbrood in de typische vierkante blikvorm gebakken. Perfect voor sandwiches en tosti's. Gemaakt van baguettedeeg, 750 gr. deeg)
Vol Met Koren (90% volkoren brood van biologisch tarwemeel en volkoren desem)
Galet blonde (kleine rustieke witte broodjes van baguettedeeg, 175 gram deeg)
Keitjes (kleine broodjes van landbrooddeeg, +/- 115 gram deeg)
Multiseed groot
Boule Blonde & Boule Blonde sesamzaad
ZOET/VIENNOISERIE
Pastel de Nata (Portugese stijl custard gebakje >> zaterdag 4 maart (t65 Franse bloem, water, suiker, boter, volle melk, eidooier, zout, smaakmakers: kaneelstokje, citroenzest)
Miso chocolate chip koeken (nu ook per 5 stuks in een zakje, €5,20)
Desem krentenbollen >> vrijdag 3 maart & zaterdag 4 maart
Boterkoek steranijs (nu ook per 4 stukjes in een zakje, €5,40)
Croissants, pain aux raisins, pain au chocolat, kaas-croissants & maple-pecan broodjes
Weekmenu 23,24 & 25 februari 2023


Brioche-stijl hamburger broodjes >> zaterdag 4 maart (alleen op bestelling)
UITVERKOCHT: BESTELLEN VAN DEZE BROODJES KAN HELAAS NIET MEER
De capaciteit van wat ik kan maken is bereikt voor deze dag. Binnenkort staan ze weer op het menu.
Volgende week zaterdag maak ik hamburger broodjes zoals je ze in Nederland niet vaak ziet en proeft. Glanzend van buiten met zwart en wit sesamzaad, superzacht en fluffy van binnen, met een rijke smaak door toevoeging van boter, ei en een snufje suiker. Voor extra zachtheid een niet alledaagse toevoeging aan het deeg, gepofte aardappel. En natuurlijk langzaam gerezen met desem. Perfect voor een een zelfgemaakte hamburger op zaterdagavond of voor bij een brunch op zondag. Stuur voor vrijdag 3 maart een mailtje naar info@douwedesembrood.nl of een appje naar 06 48270544 om deze broodjes te bestellen. De broodjes kosten 1,50 euro per stuk en kunnen tegen 12 uur worden opgehaald op zaterdag 4 maart.


Donderdag 23 februari
Vol Met Koren (90% volkoren brood van biologisch tarwemeel en volkoren desem)
Keitjes (kleine broodjes van landbrood deeg, +/- 115 gram deeg)
Vrijdag 24 februari
Sesam flatbread (een licht brood voor bij de soep of borrel, zie foto rechtsboven)
Keitjes kleine broodjes van landbrood deeg, +/- 115 gram deeg
Zaterdag 25 februari
Haver-maanzaad brood (Een voedzaam brood met minder gluten door gekookte havermout aan het deeg toe te voegen. Een knapperige heerlijk geurende korst met maanzaad en zacht van binnen. (bevat: tarwebloem, tarwemeel, havervlokken, water, vaste desem, zeezout, maanzaad, 630 gram deeg.)
Casino-wit desem (een witbrood in de typische vierkante blikvorm gebakken. Perfect voor sandwiches en tosti's. Gemaakt van baguettedeeg, 750 gr. deeg) zie foto linksboven
Vol Met Koren (90% volkoren brood van biologisch tarwemeel en volkoren desem)
Galet blonde (kleine rustieke witte broodjes van baguettedeeg, 175 gram deeg)
Keitjes (kleine broodjes van landbrooddeeg, +/- 115 gram deeg)
Multiseed groot
Boule Blonde & Boule Blonde sesamzaad
ZOET/VIENNOISERIE
Sesam-tahin koekjes (ook per 6 stuks in een zakje, €3,90)
Miso chocolate chip koeken (nu ook per 5 stuks in een zakje, €5,20)
Volkoren havervlok chocolate chip koekjes (nu ook per 6 stuks in een zakje, €4,50)
Desem krentenbollen >> vrijdag 24 februari & zaterdag 25 februari
Boterkoek steranijs (nu ook per 4 stukjes in een zakje, €5,40)
Croissants, pain aux raisins, pain au chocolat, kaas-croissants & maple-pecan broodjes


Weekmenu 16,17 & 18 februari 2023
Overzicht terugkerende specials:
Spelt-lijnzaad >> Elke vrijdag
Pastel de Nata >> Elke 1e zaterdag van de maand
Deens roggebrood >> Elke 1e vrijdag van de maand
Miso-sesambrood >> Elke 2e vrijdag van de maand
Donderdag 16 februari
Pain des Gaults (rustiek groot desembrood met veel vezels en een donkergrijs kruim, gemaakt met t80 meel en roggemeel) zie foto linksboven
Tourte de Seigle Auvergnate (een roggebrood Franse stijl met 40% tarwe en 60% biologische t130 roggemeel)
Vol Met Koren (90% volkoren brood van biologisch tarwemeel en volkoren desem)
Keitjes (kleine broodjes van landbrood deeg, +/- 115 gram deeg)
Vrijdag 17 februari
Oberländer (Duitse stijl mischbrot met tarwebloem en roggemeel, met roggedesem & verse gist)
Keitjes kleine broodjes van landbrood deeg, +/- 115 gram deeg
Zaterdag 18 februari
Multiseed groot
Boule Blonde & Boule Blonde sesamzaad
Vol Met Koren (90% volkoren brood van biologisch tarwemeel en volkoren desem)
Galet blonde (kleine rustieke witte broodjes van baguettedeeg, 175 gram deeg)
Keitjes (kleine broodjes van landbrooddeeg, +/- 115 gram deeg)
ZOET/VIENNOISERIE
Sesam-tahin koekjes (ook per 6 stuks in een zakje, €3,90)
Rozijn-haver koeken (nu ook per 5 stuks in een zakje, €4,20)
Miso chocolate chip koeken (nu ook per 5 stuks in een zakje, €5,20)
Volkoren havervlok chocolate chip koekjes (nu ook per 6 stuks in een zakje, €4,50)
Desem krentenbollen >> vrijdag 17 februari & zaterdag 18 februari
Boterkoek steranijs (nu ook per 4 stukjes in een zakje, €5,40)
Amandel-croissants (zaterdag 18 februari)
Croissants, pain aux raisins, pain au chocolat, kaas-croissants
HERBRUIKBARE BROODZAK

Deze handige herbuikbare broodzak is nu te koop bij Douwe Desem Brood. Ideaal om een flink brood goed afgesloten te bewaren. Het brood droogt minder uit dan bij een katoenen zak en dus blijft het brood smaakvoller. Ook zeer geschikt om te gebruiken in de vriezer, door het luchtdichte materiaal van de zak ontstaan er geen ijskristallen op het brood. Ook is de zak goed afwasbaar. De zak kost 18,90 euro, maar dan hoeft u de komende jaren geen wegwerp papieren broodzakken te verspillen.


Weekmenu 9, 10 & 11 februari 2023
Donderdag 9 februari
Vol Met Koren (90% volkoren brood van biologisch tarwemeel en volkoren desem)
Keitjes kleine broodjes van landbrood deeg, +/- 115 gram deeg
Vrijdag 10 februari
Miso-Sesambrood (t65 bloem, t80 gebuild meel biologisch, t150 volkoren tarwemeel, water, vloeibaar desem, zwart & wit sesamzaad, witte misopasta, zout), 700 gram deeg, (zie foto linksboven)
Keitjes kleine broodjes van landbrood deeg, +/- 115 gram deeg
Zaterdag 11 februari
Focaccia (t65 bloem, t45 bloem, water, vloeibare desem, olijfolie, zout, droge gist, wisselende toppings van bv. olijven, rozemarijn, tomaatjes, aardappel, rode ui;
Multiseed groot
Boule Blonde & Boule Blonde sesamzaad
Vol Met Koren (90% volkoren brood van biologisch tarwemeel en volkoren desem)
Galet blonde kleine rustieke witte broodjes van baguettedeeg, 175 gram deeg
Keitjes kleine broodjes van landbrooddeeg, +/- 115 gram deeg
ZOET/VIENNOISERIE
Haver-rozijn koeken
Volkoren havervlok chocolate chip koekjes (nu ook per 6 stuks in een zakje, €4,50)
Desem krentenbollen >> vrijdag 10 februari & zaterdag 11 februari
Boterkoek steranijs (nu ook per 4 stukjes in een zakje, €5,40)
Croissants, pain aux raisins, pain au chocolat, kaas-croissants
Overzicht terugkerende specials:
Spelt-lijnzaad >> Elke vrijdag
Pastel de Nata >> Elke 1e zaterdag van de maand
Deens roggebrood >> Elke 1e vrijdag van de maand
Miso-sesambrood >> Elke 2e vrijdag van de maand
Weekmenu 2, 3 & 4 februari 2023


Overzicht terugkerende specials:
Spelt-lijnzaad >> Elke vrijdag
Pastel de Nata >> Elke 1e zaterdag van de maand
Deens roggebrood >> Elke 1e vrijdag van de maand
Miso-sesambrood >> Elke 2e vrijdag van de maand
Workshop desembrood bakken
Ik wil binnenkort beginnen met het geven van desembrood workshops. Bij interesse graag even een mailtje sturen naar douwedesembrood@gmail.com en dan plan ik binnenkort de eerste datum in. De workshop zal op dinsdagavond plaatsvinden in de bakkerij van 18.00 tot 21.00 uur.
Donderdag 2 februari
Oberlander Duitse stijl mischbrot met tarwebloem en roggemeel
Vol Met Koren (90% volkoren brood van biologisch tarwemeel en volkoren desem)
Keitjes kleine broodjes van landbrood deeg, +/- 115 gram deeg
Vrijdag 3 februari
Deens Rugbrød (biologisch roggemeel, biologisch volkoren tarwemeel, water, vloeibare desem, zonnebloempitten, pompoenpitten, lijnzaad, grof-gemalen-hele-roggekorrels, honing, gerstemoutsiroop, zadenmix, grof zeezout,) 1280 gram deeg
Keitjes kleine broodjes van landbrood deeg, +/- 115 gram deeg
Zaterdag 4 februari
Multiseed groot
Boule Blonde & Boule Blonde sesamzaad
Vol Met Koren (90% volkoren brood van biologisch tarwemeel en volkoren desem)
Galet blonde kleine rustieke witte broodjes van baguettedeeg, 175 gram deeg
Keitjes kleine broodjes van landbrooddeeg, +/- 115 gram deeg
ZOET/VIENNOISERIE
Pastel de Nata: Portugese stijl custard gebakje >> zaterdag 4 februari (t65 Franse bloem, water, suiker, boter, volle melk, eidooier, zout, smaakmakers: kaneelstokje, citroenzest)
Volkoren havervlok chocolate chip koekjes (nu ook per 6 stuks in een zakje, €4,50)
Desem krentenbollen >> vrijdag 2 februari & zaterdag 3 februari
Boterkoek steranijs (nu ook per 4 stukjes in een zakje, €5,40)
Croissants, pain aux raisins, pain au chocolat
Weekmenu 26,27 & 28 januari 2023


Overzicht terugkerende specials:
Spelt-lijnzaad >> Elke vrijdag
Pastel de Nata >> Elke 1e zaterdag van de maand
Deens roggebrood >> Elke 1e vrijdag van de maand
Miso-sesambrood >> Elke 2e vrijdag van de maand
Workshop desembrood bakken
Ik wil binnenkort beginnen met het geven van desembrood workshops. Bij interesse graag even een mailtje sturen naar douwedesembrood@gmail.com en dan plan ik binnenkort de eerste datum in. De workshop zal op maandag- of dinsdagavond plaatsvinden in de bakkerij van 19.00 tot 22.00 uur.
Donderdag 26 januari
Vol Met Koren (90% volkoren brood van biologisch tarwemeel en volkoren desem)
Keitjes kleine broodjes van landbrood deeg, +/- 115 gram deeg
Vrijdag 27 januari
Sesam flatbread (een licht brood voor bij de soep of borrel, zie foto midden boven)
Keitjes kleine broodjes van landbrood deeg, +/- 115 gram deeg
Zaterdag 28 januari
Multiseed groot
Boule Blonde & Boule Blonde sesamzaad
Vol Met Koren (90% volkoren brood van biologisch tarwemeel en volkoren desem)
Galet blonde kleine rustieke witte broodjes van baguettedeeg, 175 gram deeg
Keitjes kleine broodjes van landbrooddeeg, +/- 115 gram deeg
ZOET/VIENNOISERIE
Volkoren havervlok chocolate chip koekjes (nu ook per 6 stuks in een zakje, €4,50)
Desem krentenbollen >> vrijdag 27 januari & zaterdag 28 januari
Boterkoek steranijs (nu ook per 4 stukjes in een zakje, €5,40)
Croissants, pain aux raisins, pain au chocolat en kaascroissants
Weekmenu 19, 20 & 21 januari 2023


Ik probeer wat meer regelmaat in te krijgen in wanneer ik bepaalde specials (niet dagelijkse broden) bak. Dat is een stuk duidelijker voor u als klant. Hieronder een begin van deze lijst.
Spelt-lijnzaad >> Elke vrijdag
Pastel de Nata >> Elke 1e zaterdag van de maand
Deens roggebrood >> Elke 1e vrijdag van de maand
Miso-sesambrood >> Elke 2e vrijdag van de maand
Donderdag 19 januari
Tourte de Seigle Auvergnate Een roggebrood Franse stijl met 40% tarwe en 60% biologische t130 roggemeel
Vol Met Koren (90% volkoren brood van biologisch tarwemeel en volkoren desem)
Keitjes kleine broodjes van landbrood deeg, +/- 115 gram deeg
Vrijdag 20 januari
Oberlander Duitse stijl mischbrot met tarwebloem en roggemeel
Keitjes kleine broodjes van landbrood deeg, +/- 115 gram deeg
Zaterdag 21 januari
Multiseed groot
Boule Blonde & Boule Blonde sesamzaad (zie foto rechtsboven)
Vol Met Koren (90% volkoren brood van biologisch tarwemeel en volkoren desem)
Galet blonde kleine rustieke witte broodjes van baguettedeeg, 175 gram deeg
Keitjes kleine broodjes van landbrooddeeg, +/- 115 gram deeg
ZOET/VIENNOISERIE
Volkoren havervlok chocolate chip koekjes (nu ook per 6 stuks in een zakje, €4,50)
Desem krentenbollen >> vrijdag 20 januari & zaterdag 21 januari
Boterkoek steranijs (nu ook per 4 stukjes in een zakje, €5,40)
Croissants, pain aux raisins, pain au chocolat en kaascroissants
Weekmenu 12, 13 & 14 januari 2023
Ik probeer wat meer regelmaat in te krijgen in wanneer ik bepaalde specials (niet dagelijkse broden) bak. Dat is een stuk duidelijker voor u als klant. Hieronder een begin deze lijst.
Spelt-lijnzaad >> Elke vrijdag
Pastel de Nata >> Elke 1e zaterdag van de maand
Deens roggebrood >> Elke 1e vrijdag van de maand
Miso-sesambrood >> Elke 2e vrijdag van de maand
Donderdag 12 januari
Vol Met Koren (90% volkoren brood van biologisch tarwemeel en volkoren desem)
Keitjes kleine broodjes van landbrood deeg, +/- 115 gram deeg
Vrijdag 13 januari
Miso-Sesambrood (t65 bloem, t80 gebuild meel biologisch, t150 volkoren tarwemeel, water, vloeibaar desem, zwart & wit sesamzaad, witte misopasta, zout), 700 gram deeg, (zie foto linksboven)
Keitjes kleine broodjes van landbrood deeg, +/- 115 gram deeg
Zaterdag 14 januari
Multiseed groot
Boule Blonde & Boule Blonde sesamzaad (zie foto rechtsboven)
Vol Met Koren (90% volkoren brood van biologisch tarwemeel en volkoren desem)
Galet blonde kleine rustieke witte broodjes van baguettedeeg, 175 gram deeg
Keitjes kleine broodjes van landbrood deeg, +/- 115 gram deeg
ZOET/VIENNOISERIE
Volkoren havervlok chocolate chip koekjes (nu ook per 6 stuks in een zakje, €4,50)
Desem krentenbollen >> vrijdag 13 januari & zaterdag 14 januari
Boterkoek steranijs (nu ook per 4 stukjes in een zakje, €5,40)
Amandel croissants (zaterdag 14 januari)
Croissants, pain aux raisins, pain au chocolat en kaascroissants
Weekmenu 5, 6 & 7 januari 2023


Allereerst de beste wensen voor 2023!!
Het volkorenbrood wordt, passender bij de bakkerij, toch een desembrood, nu ik een recept heb waar ik tevreden over ben.
Dit brood wordt gemaakt net 90% volkoren tarwemeel en 10% gebuild t80 meel. Het meel is biologisch en de desem is ook volkoren. Dus Vol Met Koren, maar net niet 100%. Op vrijdag als special het Deense roggebrood en op vrijdag en zaterdag heb ik desem krentenbollen. Op zaterdag maak ik pasteis de nata in beperkte aantallen, dus reserveren is aanbevolen.
Let op!!! Het speltbrood met lijnzaad maak ik vanaf nu alleen op vrijdag.
Groet,
Douwe
Donderdag 5 januari
Vol Met Koren (90% volkoren brood van biologisch tarwemeel en volkoren desem)
Keitjes kleine broodjes van landbrood deeg, +/- 115 gram deeg
Vrijdag 6 januari
Deens Rugbrød (biologisch roggemeel, biologisch volkoren tarwemeel, water, vloeibare desem, zonnebloempitten, pompoenpitten, lijnzaad, grof-gemalen-hele-roggekorrels, honing, gerstemoutsiroop, zadenmix, grof zeezout,) 1280 gram deeg
Keitjes kleine broodjes van landbrood deeg, +/- 115 gram deeg
Zaterdag 7 januari
Multiseed groot
Boule Blonde & Boule Blonde sesamzaad
Vol Met Koren (90% volkoren brood van biologisch tarwemeel en volkoren desem)
Keitjes kleine broodjes van landbrood deeg, +/- 115 gram deeg
ZOET/VIENNOISERIE
Miso chocolate chip koeken (nu ook per 5 stuks in een zakje , €5,20)
Desem krentenbollen >> vrijdag januari & zaterdag 7 januari
Pastel de Nata: Portugese stijl custard gebakje >> zaterdag 7 januari (t65 Franse bloem, water, suiker, boter, volle melk, eidooier, zout, smaakmakers: kaneelstokje, citroenzest)
Croissants, pain aux raisins en kaascroissants
Weekmenu 29, 30 & 31 december 2022
Donderdag 29 december
Tourte de Seigle Auvergnate Een roggebrood Franse stijl met 40% tarwe en 60% biologische t130 roggemeel
Keitjes kleine broodjes van landbrood deeg, +/- 115 gram deeg
Vrijdag 30 december
Multiseed groot
Vol met Koren Een groot desembrood, tjokvol vezels en smaak door biologisch meel en een klein beetje sterke bloem. Net geen 100% volkoren. In twee gedaantes, een busbrood (1250gr deeg) of een rond steenvloerbrood, een miche (1500 gr deeg). Dit brood wordt verkocht per gewicht, dus ook een half of kwart-brood is mogelijk.
Keitjes kleine broodjes van landbrood deeg, +/- 115 gram deeg
Zaterdag 31 december
Multiseed groot
Boule Blonde & Boule Blonde sesamzaad
Focaccia (t65 label rouge bloem, t45 bloem, water, vloeibare desem, olijfolie, zout, droge gist, wisselende toppings van bv. olijven, rozemarijn, tomaatjes, aardappel, rode ui;
Keitjes kleine broodjes van landbrood deeg, +/- 115 gram deeg
ZOET/VIENNOISERIE
Miso chocolate chip koeken (nu ook per 5 stuks in een zakje , €5,20)
Boterkoek steranijs (nu ook per 4 stukjes in een zakje, €5,40)
Desem krentenbollen >> vrijdag 30 december & zaterdag 31 december
Croissants, pain aux raisins en kaascroissants
Weekmenu 22, 23 & 24 december 2022


In deze week voor kerst alleen op donderdag het reguliere assortiment. Op vrijdag en zaterdag maak ik landbrood, multiseed, baguettes en boule blonde. Landbrood en multiseed in middel en groot formaat, boule blonde naturel of met sesamzaad, baguettes zijn ook beschikbaar als een soort breekbrood ofwel épi [zie foto linksboven] maar alleen op bestelling. Krentenbollen heb ik op donderdag en vrijdag deze week.
Bestellen/reserveren kan via whatsapp 0648270544 of een email naar info@douwedesembrood.nl (bv voor zaterdag dus uiterlijk donderdagochtend en voor donderdag uiterlijk dinsdagochtend)
Op 1e en 2e kerstdag ben ik gesloten en op 29, 30 en 31 december gewoon geopend.
Ik heb deze week nog zakjes met toast a €2,50 en ik heb nog een behoorlijk groot aantal vers ingevroren landbrood, landbrood groot, boule blonde, multiseed en baguettes beschikbaar om te ontdooien en/of af te bakken. Te koop met 25% korting op de reguliere prijs en ideaal om op 2e of 3e kerstdag toch lekker vers brood in huis te hebben!
Donderdag 22 december
Keitjes kleine broodjes van landbrood deeg, +/- 115 gram deeg
Vrijdag 23 december
Multiseed groot
Baguette Epi (naturel > >€2,60 /sesam/ of maanzaad €2,70 ) LET OP: ALLEEN OP BESTELLING
Keitjes kleine broodjes van landbrood deeg, +/- 115 gram deeg
Zaterdag 24 december
Multiseed groot
Boule Blonde & Boule Blonde sesamzaad
Baguette Epi (naturel >> €2,60, sesam of maanzaad >> €2,70 ) LET OP: ALLEEN OP BESTELLING
Brioche Vendéenne: Een heerlijk verrijkt luxe brood, voor ontbijt, brunch of gewoon als traktatie op zichzelf >> €4,75 LET OP: ALLEEN OP BESTELLING
(t45 bloem eieren, boter, geweekte krenten & rozijnen, geconfijte sinaasappelschil, suiker, desem, verse gist, volle melk, honing, zout) 300 gram deeg
Keitjes kleine broodjes van landbrood deeg, +/- 115 gram deeg
ZOET/VIENNOISERIE
Miso chocolate chip koeken (nu ook per 5 stuks in een zakje , €5,20)
Boterkoek steranijs (nu ook per 4 stukjes in een zakje, €5,40)
Desem krentenbollen >> donderdag 22 december & vrijdag 23 december
Croissants, pain au chocolat, pain aux raisins en kaascroissants
Weekmenu 15, 16 & 17 december 2022


Deze week nogmaals Frans roggebrood als special op donderdag, Op vrijdag maak ik NY-style waterbagels (zie foto boven) en op zaterdag olijf-polentabrood . Ik heb deze week ook weer zakjes met toast en daarnaast heb ik nog een aantal vers ingevroren baguettes en landbroden beschikbaar.
Donderdag 15 december
Tourte de Seigle Auvergnate Een roggebrood Franse stijl met 40% tarwe en 60% biologische t130 roggemeel (zie foto linksboven)
Keitjes kleine broodjes van landbrood deeg, +/- 115 gram deeg
Vrijdag 16 december
NY-style waterbagels Glanzende ronde broodjes met een 'chewy' en toch ook zachte textuur. Na het rijzen worden ze heel kort gekookt in water met een loog-oplossing. Dit helpt met de glans en typische textuur van de bagel. Beschikbaar in naturel, sesam-, maanzaad of everything-topping. [Ingredienten: hoog eiwit-houdende bloem, water, zout, honing, gerstemoutsiroop, droge gist]
Keitjes kleine broodjes van landbrood deeg, +/- 115 gram deeg
Zaterdag 17 december
Boule Blonde & Boule Blonde sesamzaad
Olijf-Polenta brood >> Een aromatisch brood vol met kalamata olijven, zachte en knapperige stukjes gekookte polenta, met een hint van citroenzest en herbes des provence. (bevat tarwebloem, tarwemeel, water, vloeibare desem, ontpitte olijven, gekookte polenta, zeezout, citroenzest, herbes des provence) 700 gram deeg
Keitjes kleine broodjes van landbrood deeg, +/- 115 gram deeg
ZOET/VIENNOISERIE
Miso chocolate chip koeken (nu ook per 5 stuks in een zakje , €5,20)
Volkoren havervlok chocolate chip koekjes (nu ook per 6 stuks in een zakje, €4,50)
Boterkoek steranijs (nu ook per 4 stukjes in een zakje, €5,40)
Desem krentenbollen >> vrijdag 16 december & zaterdag 17 december
Croissants, pain au chocolat, pain aux raisins en kaascroissants
Weekmenu 8, 9 & 10 december 2022
Deze week Frans roggebrood als special op donderdag, Deens roggebrood op vrijdag en focaccia op zaterdag. Ook op zaterdag amandel-croissants. Daarnaast heb ik nog een aantal vers ingevroren baguettes beschikbaar.
Donderdag 8 december
Tourte de Seigle Auvergnate Een roggebrood Franse stijl met 40% tarwe en 60% biologische t130 roggemeel (zie foto linksboven)
Keitjes kleine broodjes van landbrood deeg, +/- 115 gram deeg
Vrijdag 9 december
Deens Rugbrød (biologisch roggemeel, biologisch volkoren tarwemeel, water, vloeibare desem, zonnebloempitten, pompoenpitten, lijnzaad, grof-gemalen-hele-roggekorrels, honing, gerstemoutsiroop, zadenmix, grof zeezout,) 1300 gram deeg
Keitjes kleine broodjes van landbrood deeg, +/- 115 gram deeg
Zaterdag 10 december
Boule Blonde & Boule Blonde sesamzaad
Focaccia (t65 label rouge bloem, t45 bloem, water, vloeibare desem, olijfolie, zout, droge gist, wisselende toppings van bv. olijven, rozemarijn, tomaatjes, aardappel, rode ui; wordt verkocht per gewicht)
Keitjes kleine broodjes van landbrood deeg, +/- 115 gram deeg
ZOET/VIENNOISERIE
Miso chocolate chip koeken (nu ook per 5 stuks in een zakje , €5,20)
Volkoren havervlok chocolate chip koekjes (nu ook per 6 stuks in een zakje, €4,50)
Boterkoek steranijs (nu ook per 4 stukjes in een zakje, €5,40)
Desem krentenbollen >> vrijdag 9 december & zaterdag 10 december
Amandel croissants (zaterdag 10 september)
Croissants, pain au chocolat, pain aux raisins en kaascroissants
Weekmenu 1, 2 & 3 december 2022


Donderdag 1 december
Keitjes kleine broodjes van landbrood deeg, +/- 115 gram deeg
Vrijdag 2 december
Haver-maanzaad brood >> Een voedzaam brood met minder gluten door de gekookte havermout. Een knapperige heerlijk geurende korst met maanzaad en zacht van binnen. (bevat: tarwebloem, tarwemeel, havervlokken, water, vaste desem, zeezout, maanzaad) 630 gram deeg.
Keitjes kleine broodjes van landbrood deeg, +/- 115 gram deeg
Zaterdag 3 december
Boule Blonde & Boule Blonde sesamzaad
Olijf-Polenta brood >> Een aromatisch brood vol met kalamata olijven, zachte en knapperige stukjes gekookte polenta, met een hint van citroenzest en herbes des provence. (bevat tarwebloem, tarwemeel, water, vloeibare desem, ontpitte olijven, gekookte polenta, zeezout, citroenzest, herbes des provence) 700 gram deeg
Keitjes kleine broodjes van landbrood deeg, +/- 115 gram deeg
ZOET/VIENNOISERIE
Miso chocolate chip koeken (nu ook per 5 stuks in een zakje , €5,20)
Volkoren havervlok chocolate chip koekjes (nu ook per 6 stuks in een zakje, €4,50)
Boterkoek steranijs (nu ook per 4 stukjes in een zakje, €5,40)
Desem krentenbollen >> vrijdag 2 december & zaterdag 3 december
Pastel de Nata >> zaterdag 3 december
Croissants, pain au chocolat, pain aux raisins en kaascroissants
Weekmenu 24, 25 & 26 november.... & 27 november Wintermarkt


Zondag 27 november: Duurzame Wintermarkt in Huis Miereveld
Komende zondag sta ik ook op Duurzame Wintermarkt in Huis Miereveld. Ik verkoop dan een kleine selectie brood en zoet, waarschijnlijk baguettes en boterkoek. In de centrale hal van Huis Miereveld staan een aantal lokale makers met mooie, lekker en duurzame producten, ideaal als leuk kado voor de feestdagen. Er is ook koffie, soep en dus ook brood van mij. Kom gezellig even langs tussen 12.00 en 16.00 op de Miereveldstraat 72.
Voor het weekmenu scroll je naar beneden

Donderdag 24 november
Big Country Een groot brood en bakkersfavoriet in batard-vorm met meer dan 20% volkorenmeel. Een licht een zeer luchtig kruim door extra water in het deeg. Naast de knapperige korst is water ook een van de beste natuurlijke broodverbeteraars in desembrood. Het voorkomt uitdrogen en behoudt de smaak in het brood. 1050 gram deeg. (foto linksboven)
Keitjes kleine broodjes van landbrood deeg, +/- 115 gram deeg
Vrijdag 25 november
Keitjes kleine broodjes van landbrood deeg, +/- 115 gram deeg
Miso-Sesambrood (t65 label rouge bloem, t80 gebuild meel biologisch, t150 volkoren tarwemeel, water, vloeibaar desem, zwart & wit sesamzaad, witte misopasta, zout), 700 gram deeg
Zaterdag 26 november
Boule Blonde & Boule Blonde sesamzaad
Vol met Koren Een groot desembrood, tjokvol vezels en smaak door biologisch meel en een klein beetje sterke bloem. Net geen 100% volkoren. In twee gedaantes, een busbrood (1250gr deeg) of een rond steenvloerbrood, een miche (1500 gr deeg). Dit brood wordt verkocht per gewicht, dus ook een half of kwart-brood is mogelijk.
Keitjes kleine broodjes van landbrood deeg, +/- 115 gram deeg
ZOET/VIENNOISERIE
Miso chocolate chip koeken (nu ook per 5 stuks in een zakje , €5,20)
Volkoren havervlok chocolate chip koekjes (nu ook per 6 stuks in een zakje, €4,50)
Boterkoek steranijs (nu ook per 4 stukjes in een zakje, €5,40)
Desem krentenbollen >> vrijdag 25 november & zaterdag 26 november
Croissants, pain au chocolat, pain aux raisins en kaascroissants
Weekmenu 17, 18 & 19 november
Deze week worden er werkzaamheden verricht aan de stroomvoorziening van mijn steenoven. Als alles meezit kan ik deze week of uiterlijk volgende week eindelijk gebruik maken van de volledige capaciteit, waarbij ik op 2, 3 of zelfs 4 verdiepingen tegelijk verschillende soorten brood kan bakken! Daarom houd ik het deze week vooral bij het vaste aanbod qua broden. Wel op vrijdag een tourte de seigle roggebrood en op zaterdag focaccia.
Donderdag 17 november
Keitjes kleine broodjes van landbrood deeg, +/- 115 gram deeg
Vrijdag 18 november
Keitjes kleine broodjes van landbrood deeg, +/- 115 gram deeg
Tourte de Seigle Auvergnate Een roggebrood Franse stijl met 40% tarwe en 60% biologische t130 roggemeel (zie foto linksboven)
Zaterdag 19 november
Boule Blonde & Boule Blonde sesamzaad
Focaccia (t65 label rouge bloem, t45 bloem, water, desem, olijfolie, zout, droge gist, wisselende toppings van bv. olijven, rozemarijn, tomaatjes, aardappel, rode ui; wordt verkocht per gewicht)
Keitjes kleine broodjes van landbrood deeg, +/- 115 gram deeg
ZOET/VIENNOISERIE
Miso chocolate chip koeken
Volkoren havervlok chocolate chip koekjes
Boterkoek steranijs
Desem krentenbollen >> vrijdag 18 november & zaterdag 19 november
Croissants, pain au chocolat & pain aux raisins
Reserveren
Om er zeker van te zijn dat een bepaalde soort brood er nog is, kunt u altijd een mail of een berichtje sturen. Dan leg ik het brood even apart en dan vist u niet achter het net.
Weekmenu 10, 11 & 12 november
Reserveren
Om er zeker van te zijn dat een bepaalde soort brood er nog is, kunt u altijd een mail of een berichtje sturen. Dan leg ik het brood even apart en dan vist u niet achter het net.
Donderdag 10 november
Haver-maanzaad brood >> zie foto boven
Keitjes kleine broodjes van landbrood deeg, +/- 115 gram deeg
Vrijdag 11 november
Keitjes
Focaccia (t65 label rouge bloem, t45 bloem, water, desem, olijfolie, zout, droge gist, wisselende toppings van bv. olijven, rozemarijn, tomaatjes, aardappel, rode ui; wordt verkocht per gewicht)
Zaterdag 12 november
Boule Blonde & Boule Blonde sesamzaad
Keitjes
Brioche Vendéenne: Een heerlijk verrijkt luxe brood, voor ontbijt, brunch of gewoon als traktatie op zichzelf
(t45 bloem eieren, boter, geweekte krenten & rozijnen, suiker, desem, verse gist, volle melk, honing, zout) 300 gram deeg
ZOET/VIENNOISERIE
Miso chocolate chip koeken
Volkoren havervlok chocolate chip koekjes
Boterkoek steranijs
Desem krentenbollen >> vrijdag 11 november & zaterdag 12 november
Croissants, pain au chocolat & pain aux raisins
>> NIEUW<<Kaascroissant >> zie foto boven
Weekmenu 3, 4 & 5 november
Reserveren
Om er zeker van te zijn dat een bepaalde soort brood er nog is, kunt u altijd een mail of een berichtje sturen. Dan leg ik het brood even apart en dan vist u niet achter het net.
Donderdag 3 november
Keitjes kleine broodjes van landbrood deeg, +/- 115 gram deeg
Vrijdag 4 november
Fresh Barley
(t65 bloem [label rouge crc], t80 gebuild meel [biologisch], water, vloeibaar desem, 15% versgemalen gerst, grof zeezout), 700 gram deeg
Keitjes
Flatbread Sesam >> geinspireerd door Lyman Ave Bread maak ik een fougasse-stijl flatbread met sesamzaad (zie foto hieronder)
Weekmenu 27, 28 & 29 oktober
Donderdag 27 oktober
Keitjes kleine broodjes van landbrood deeg, +/- 115 gram deeg
Vrijdag 28 oktober
Miso-Sesambrood (t65 label rouge bloem, t80 gebuild meel biologisch, t150 volkoren tarwemeel, water, vloeibaar desem, zwart & wit sesamzaad, witte misopasta, zout), 700 gram deeg
Deens Rugbrød (biologisch roggemeel, biologisch volkoren tarwemeel, water, vloeibare desem, zonnebloempitten, pompoenpitten, lijnzaad, grof-gemalen-hele-roggekorrels, honing, gerstemoutsiroop, zadenmix, grof zeezout,) 1300 gram deeg
Keitjes
Zaterdag 29 oktober
Pittig borrelbrood (t65 bloem, speltmeel, t80 meel,water, vloeibare desem, Koreaanse gichujang pasta, gepofte knoflook, lente-ui, zout)
Boule Blonde & Boule Blonde sesamzaad
ZOET
Miso-chocolate-chip koeken
Volkoren havervlok chocolate chip koekjes
Boterkoek steranijs
Desem krentenbollen >> vrijdag 28 oktober & zaterdag 29 oktober
Pastel de nata (zaterdag 29 oktober)
Croissants, pain au chocolat & pain aux raisins
Weekmenu 20, 21 & 22 oktober
Donderdag 20 oktober
Keitjes kleine broodjes van landbrood deeg, +/- 115 gram deeg
Vrijdag 21 oktober
Keitjes
Fresh Barley
Zaterdag 22 oktober
Boule Blonde & Boule Blonde sesamzaad
ZOET
Bananenbrood >> vrijdag 21 oktober
Miso-chocolate-chip koeken
Volkoren havervlok chocolate chip koekjes
Boterkoek steranijs
Desem krentenbollen >> vrijdag 21 oktober & zaterdag 22 oktober
Croissants, pain au chocolat & pain aux raisins
Vers ingevroren brood met korting
Om verspilling tegen te gaan, vries ik onverkocht vers brood aan het einde van de dag in, waarvan ook enkele gesneden.
Deze broden zijn te koop met 25% korting. Deze week o.a. 100% volkoren tarwe busbrood, miso-sesambrood, multiseed.
Weekmenu 13, 14 & 15 oktober


Vers ingevroren brood met korting
Om verspilling tegen te gaan, vries ik onverkocht vers brood aan het einde van de dag in, waarvan ook enkele gesneden.
Deze broden zijn te koop met 25% korting. Deze week o.a. 100% volkoren tarwe busbrood, miso-sesambrood, multiseed.
Donderdag 13 oktober
Keitjes kleine broodjes van landbrood deeg, +/- 115 gram deeg
Big Country Een groot brood in batard-vorm met meer dan 20% volkorenmeel. Een licht een zeer luchtig kruim door extra water in het deeg. Naast de knapperige korst is water ook een van de beste natuurlijke broodverbeteraars in desembrood. Het voorkomt uitdrogen en behoudt de smaak in het brood. 1050 gram deeg.
Vrijdag 14 oktober
Keitjes
Focaccia [foto focacciadeeg linksboven] (t65 label rouge bloem, t45 bloem, water, desem, olijfolie, zout, droge gist, wisselende toppings van bv. olijven, rozemarijn, tomaatjes, aardappel, rode ui; wordt verkocht per gewicht)
Miso-Sesam [foto rechtsboven] (t65 label rouge bloem, t80 gebuild meel biologisch, t150 volkoren tarwemeel, water, vloeibaar desem, zwart & wit sesamzaad, witte misopasta, zout), 700 gram deeg
Zaterdag 15 oktober
Boule Blonde & Boule Blonde sesamzaad
ZOET
Miso-chocolate-chip koeken
Volkoren havervlok chocolate chip koekjes
Boterkoek steranijs
Desem krentenbollen >> vrijdag 14 oktober & zaterdag 15 oktober
Croissants, pain au chocolat & pain aux raisins
Weekmenu 6, 7 & 8 oktober
Donderdag 6 oktober
Keitjes kleine broodjes van landbrood deeg, +/- 115 gram deeg
Vrijdag 7 oktober
Deens Rugbrød [foto linksboven] (biologisch roggemeel, biologisch volkoren tarwemeel, water, vloeibare desem, zonnebloempitten, pompoenpitten, lijnzaad, grof-gemalen-hele-roggekorrels, honing, gerstemoutsiroop, zadenmix, grof zeezout, actief gerstemoutpoeder) 1300 gram deeg
Fresh Spelt [foto midden boven] (grote batard van speltbloem, t65 Franse bloem, label rouge, biologisch gebuild meel t80, zelfgemalen volkoren speltmeel, water, vloeibare desem, speltvlokken, grof zeezout)
Keitjes
Zaterdag 8 oktober
Boule Blonde & Boule Blonde sesamzaad
ZOET
Boterkoek steranijs
Desem krentenbollen >> vrijdag 7 oktober & zaterdag 8 oktober
Croissants, pain au chocolat & pain aux raisins
Pastel de nata >> zaterdag 8 oktober
OOK
Toast (dunne snedes brood, geroosterd met wat zout en zonnebloemolie)
Vers ingevroren brood met korting. Om verspilling tegen te gaan vries ik onverkocht vers brood aan het eind van de dag in, waarvan ook enkele gesneden.
Deze broden zijn te koop met 25% korting. Deze week o.a. landbrood, multiseed, baguettes, 100% volkoren tarwe busbrood.
Weekmenu 29 & 30 september en 1 oktober 2022
Donderdag 29 september
Landbrood
(t65 Franse bloem [label rouge, crc], gebuild meel t80 [biologisch], water, vloeibaar desem, 10% roggemeel, grof zeezout), 700 gram deeg
Spelt-lijnzaad boule
(speltbloem, speltmeel van Commandeursmolen, vaste desem/pasta madre, water, lijnzaad, grof zeezout), 550 gram deeg
Multiseed
(t65 Franse bloem [label rouge crc], gebuild meel t80 [biologisch], water, gewelde zaden [gierst, zonnebloem-, pompoen-, sesam-, maan-, lijnzaad], vloeibaar desem, grof zeezout), 650 gram deeg
100% volkoren tarwe busbrood
(Biologisch volkorenmeel, water, biga voordeeg met 0,1% droge gist, tangzhong waterroux, grof zeezout), 1050 gram deeg
Keitjes
kleine broodjes van landbrood deeg, +/- 115 gram deeg
Vrijdag 30 september
Landbrood
Spelt-lijnzaad boule
Multiseed
Miso-Sesam (t65 Franse bloem, t80 gebuild meel biologisch, t150 volkoren tarwemeel, water, vloeibaar desem, zwart & wit sesamzaad, witte misopasta, zout), 700 gram deeg
Focaccia (t65 Franse bloem, t45 bloem, water, desem, olijfolie, zout, droge gist, wisselende toppings van bv. olijven, rozemarijn, tomaatjes, aardappel, rode ui; wordt verkocht per gewicht)
Keitjes
Zaterdag 1 oktober
Landbrood & landbrood groot
Multiseed
Boule Blonde & Boule Blonde sesamzaad
(t65 Franse bloem [label rouge crc], water, vloeibaar desem, 10% roggemeel, grof zeezout, 0,4% verse gist, soms sesamzaad buitenkant), 500 gram deeg
Baguettes/stokbrood
(zelfde deeg als Boule Blonde), 350 gram deeg
100% volkoren tarwe busbrood
ZOET
Boterkoek steranijs
Miso-chocolate-chip koeken
Desem krenten-rozijnenbollen >> vrijdag 30 september & zaterdag 1 oktober
(t45 Franse bloem, volle melk, geweekte krenten & rozijnen, vloeibaar desem, boter, honing, zout, verse gist 0,3%)
Croissants, pain au chocolat & pain aux raisins
OOK
Toast (dunne snedes brood, geroosterd met wat zout en zonnebloemolie)
Vers ingevroren brood met korting. Om verspilling tegen te gaan vries ik onverkocht vers brood aan het eind van de dag in, waarvan ook enkele gesneden.
Deze broden zijn te koop met 25% korting. Deze week o.a. baguettes, spelt-lijnzaad, 100& volkoren tarwe busbrood en brioche vendéenne.
Weekmenu 22, 23 & 24 september 2022
Donderdag 22 september
Landbrood
(t65 Franse bloem [label rouge, crc], gebuild meel t80 [biologisch], water, vloeibaar desem, 10% roggemeel, grof zeezout), 700 gram deeg
Spelt-lijnzaad boule
(speltbloem, speltmeel van Commandeursmolen, vaste desem/pasta madre, water, lijnzaad, grof zeezout), 550 gram deeg
Multiseed
(t65 Franse bloem [label rouge crc], gebuild meel t80 [biologisch], water, gewelde zaden [gierst, zonnebloem-, pompoen-, sesam-, maan-, lijnzaad], vloeibaar desem, grof zeezout), 650 gram deeg
100% volkoren tarwe busbrood
(Biologisch volkorenmeel, water, biga voordeeg met 0,1% droge gist, tangzhong waterroux, grof zeezout), 1050 gram deeg
Keitjes
kleine broodjes van landbrood deeg, +/- 115 gram deeg
Vrijdag 23 september
Landbrood
Spelt-lijnzaad boule
Multiseed
Miso-Sesam (t65 Franse bloem, t80 gebuild meel biologisch, t150 volkoren tarwemeel, water, vloeibaar desem, zwart & wit sesamzaad, witte misopasta, zout), 700 gram deeg
Focaccia (t65 Franse bloem, t45 bloem, water, desem, olijfolie, zout, droge gist, wisselende toppings van bv. olijven, rozemarijn, tomaatjes, aardappel, rode ui; wordt verkocht per gewicht)
Keitjes
Zaterdag 24 september
Landbrood & landbrood groot
Multiseed
Boule Blonde
(t65 Franse bloem [label rouge crc], water, vloeibaar desem, 10% roggemeel, grof zeezout, 0,4% verse gist, soms sesamzaad buitenkant), 500 gram deeg
Baguettes/stokbrood
(zelfde deeg als Boule Blonde), 350 gram deeg
100% volkoren tarwe busbrood
ZOET
Boterkoek steranijs
Miso-chocolate-chip koeken
Desem krenten-rozijnenbollen >> vrijdag 23 & zaterdag 24 september
(t45 Franse bloem, volle melk, geweekte krenten & rozijnen, vloeibaar desem, boter, honing, zout, verse gist 0,3%)
Croissants, pain au chocolat & pain aux raisins
Amandel croissants (zaterdag 24 september)
OOK
Toast (dunne snedes brood, geroosterd met wat zout en zonnebloemolie)
Vers ingevroren brood met korting. Om verspilling tegen te gaan vries ik onverkocht vers brood aan het eind van de dag in, waarvan ook enkele gesneden.
Deze broden zijn te koop met 25% korting. Deze week o.a. baguettes, Deens roggebrood, spelt-lijnzaad, , 100& volkoren tarwe busbrood en brioche vendéenne.
Weekmenu 15, 16 & 17 september 2022
Donderdag 15 september
Landbrood
(t65 Franse bloem [label rouge, crc], gebuild meel t80 [biologisch], water, vloeibaar desem, 10% roggemeel, grof zeezout), 700 gram deeg
Spelt-lijnzaad boule
(speltbloem, speltmeel van Commandeursmolen, desem, water, lijnzaad, grof zeezout), 550 gram deeg
Multiseed
(t65 Franse bloem [label rouge crc], gebuild meel t80 [biologisch], water, gewelde zaden [gierst, zonnebloem-, pompoen-, sesam-, maan-, lijnzaad], vloeibaar desem, grof zeezout), 650 gram deeg
100% volkoren tarwe busbrood
(Biologisch volkorenmeel, water, biga voordeeg met 0,1% droge gist, tangzhong waterroux, grof zeezout), 1050 gram deeg
Keitjes
kleine broodjes van landbrood deeg, +/- 115 gram deeg
Vrijdag 16 september
Landbrood
Spelt-lijnzaad boule
Multiseed
Focaccia (t65 Franse bloem, t45 bloem, water, desem, olijfolie, zout, droge gist, wisselende toppings van bv. olijven, rozemarijn, tomaatjes, aardappel, rode ui; wordt verkocht per gewicht)
Keitjes
Zaterdag 17 september
Landbrood
Multiseed
Boule Blonde
(t65 Franse bloem [label rouge crc], water, vloeibaar desem, 10% roggemeel, grof zeezout, 0,4% verse gist, soms sesamzaad buitenkant), 500 gram deeg
Baguettes/stokbrood
(zelfde deeg als Boule Blonde), 350 gram deeg
100% volkoren tarwe busbrood
ZOET
boterkoek steranijs (beperkte voorraad)
volkoren havervlok chocolate chip koekjes (beperkte voorraad)
Desem krenten-rozijnenbollen >> vrijdag 16 & zaterdag 17 september
(t45 Franse bloem, volle melk, geweekte krenten & rozijnen, desem, boter, honing, zout, verse gist 0,3%)
Croissants, pain au chocolat & pain aux raisins
Pastel de Nata: Portugese stijl custard gebakje >> zaterdag 17 september
(t65 Franse bloem, water, suiker, boter, volle melk, eidooier, zout, smaakmakers kaneelstokje, citroenzest)
Vers ingevroren brood met korting. Om verspilling tegen te gaan vries ik onverkocht vers brood aan het eind van de dag in, waarvan ook enkele gesneden.
Deze broden zijn te koop met 25% korting. Deze week o.a. baguettes, Deens roggebrood, spelt-lijnzaad, landbrood, 100& volkoren tarwe busbrood en brioche vendeenne
Weekmenu 8, 9 & 10 september 2022
Donderdag 8 september
Landbrood
(t65 Franse bloem [label rouge, crc], gebuild meel t80 [biologisch], water, vloeibaar desem, 10% roggemeel, grof zeezout), 700 gram deeg
Spelt-lijnzaad boule
(speltbloem, speltmeel van Commandeursmolen, desem, water, lijnzaad, grof zeezout), 550 gram deeg
Multiseed
(t65 Franse bloem [label rouge crc], gebuild meel t80 [biologisch], water, gewelde zaden [gierst, zonnebloem-, pompoen-, sesam-, maan-, lijnzaad], vloeibaar desem, grof zeezout), 650 gram deeg
100% volkoren tarwe busbrood
(Biologisch volkorenmeel, water, biga voordeeg, tangzhong waterroux, grof zeezout), 1050 gram deeg
Keitjes
kleine broodjes van landbrood deeg, +/- 115 gram deeg
Vrijdag 9 september
Landbrood
Spelt-lijnzaad boule
Multiseed
Deens Rugbrød
(biologisch roggemeel, biologisch volkoren tarwemeel, water, desem, zonnebloempitten, pompoenpitten, lijnzaad, grof-gemalen-hele-roggekorrels, honing, omega-3 zadenmix, grof zeezout, actief gerstemoutpoeder) 1300 gram deeg
Fougasse met olijven en rozemarijn (t65 franse bloem, semolina bloem, water, desem, kalamata olijven, rozemarijn, verse gist, zout, EV olijfolie), 350 gram deeg
Keitjes
Zaterdag 10 september
Landbrood
Multiseed
Batard Blonde
(t65 Franse bloem [label rouge crc], water, vloeibaar desem, 10% roggemeel, grof zeezout, 0,4% verse gist, soms sesamzaad buitenkant), 500 gram deeg
Baguettes
(zelfde deeg als Batard Blonde), 350 gram deeg
100% volkoren tarwe
Brioche Vendéenne (t45 bloem eieren, boter, geweekte krenten & rozijnen, suiker, desem, verse gist, volle melk, honing, zout) 300 gram deeg
ZOET
boterkoek steranijs
volkoren havervlok chocolate chip koekjes (beperkte voorraad)
Desem krenten-rozijnenbollen (vrijdag 9 & zaterdag 10)
Croissants, pain au chocolat & pain aux raisins
Vers ingevroren brood met korting. Om verspilling tegen te gaan vries ik onverkocht vers brood aan het eind van de dag in, waarvan ook enkele gesneden.
Deze broden zijn te koop met 25% korting. Deze week o.a. baguettes, batard blonde, spelt-lijnzaad, landbrood, pittig borrelbrood.
Weekmenu 1,2 & 3 september 2022
Donderdag 1 september
Landbrood
(t65 Franse bloem [label rouge, crc], gebuild meel t80 [biologisch], water, vloeibaar desem, 10% roggemeel, grof zeezout), 700 gram deeg
Spelt-lijnzaad boule
(speltbloem, speltmeel van Commandeursmolen, harde desem, water, lijnzaad, grof zeezout), 550 gram deeg
Multiseed
(t65 Franse bloem [label rouge crc], gebuild meel t80 [biologisch], water, gewelde zaden [gierst, zonnebloem-, pompoen-, sesam-, maan-, lijnzaad], vloeibaar desem, grof zeezout), 650 gram deeg
100% volkoren tarwe busbrood
(Biologisch volkorenmeel, water, biga voordeeg, tangzhong waterroux, grof zeezout), 1050 gram deeg
Keitjes
kleine broodjes van landbrood deeg, 115 gram deeg
Vrijdag 2 september
Landbrood
Spelt-lijnzaad boule
Multiseed
Fresh Barley landbrood
(t65 Franse bloem [label rouge crc], t80 gebuild meel [biologisch], water, vloeibaar desem, 15% versgemalen gerst, grof zeezout), 700 gram deeg
Focaccia
Keitjes
Zaterdag 3 september
Landbrood
Multiseed
Batard Blonde
(t65 Franse bloem [label rouge crc], water, vloeibaar desem, 10% roggemeel, grof zeezout, 0,4% verse gist, soms sesamzaad buitenkant), 500 gram deeg
Baguettes
(zelfde deeg als Batard Blonde), 350 gram deeg
100% volkoren tarwe
ZOET
boterkoek steranijs
volkoren havervlok chocolate chip koekjes (beperkte voorraad)
Desem krenten/rozijnenbollen (vrijdag 1 & zaterdag 2)
Croissants, pain au chocolat & pain aux raisins
TOAST: dunne sneetjes desembrood, geroosterd met wat zout en een beetje zonnebloemolie
Vers ingevroren brood met korting. Om verspilling tegen te gaan vries ik onverkocht vers brood aan het eind van de dag in, waarvan ook enkele gesneden.
Deze broden zijn te koop met 25% korting. Deze week o.a. baguettes, batard blonde, spelt-lijnzaad, landbrood, pittig borrelbrood.
Weekmenu 25, 26, 27 augustus
Donderdag 25 Vrijdag 26 Zaterdag 27
Landbrood Landbrood Landbrood
Spelt-lijnzaad Spelt-lijnzaad Multiseed
Multiseed Multiseed Baguettes
100% volkoren (biga) Deens rugbrød Batard Blonde (witbrood)
Fresh barley landbrood 100% volkoren (biga)
ZOET
boterkoek steranijs
volkoren havervlok chocolate chip koekjes (beperkte voorraad)
pasteis de nata (vrijdag 26, beperkte voorraad)
Desem krenten/rozijnenbollen (vrijdag 26 & zaterdag 27)
Croissants, pain au chocolat & pain aux raisins
Amandelcroissant (zaterdag 27)
TOAST: dunne sneetjes desembrood, geroosterd met wat zout en een beetje zonnebloemolie
Vers ingevroren brood met korting. Om verspilling tegen te gaan vries ik onverkocht vers brood aan het eind van de dag in, waarvan ook enkele gesneden.
Deze broden zijn te koop met 25% korting. Deze week o.a. baguettes, batard blonde, spelt-lijnzaad, landbrood, pittig borrelbrood.
Vrijdag 21 juli: Maritozzi.........een delicatesse uit Rome



Op de laatste dag voor de zomerstop (t/m 10 augustus) maak ik een bijzondere afsluiter, maritozzi. Een maritozzo is een brioche-stijl broodje met boter, ei, een beetje suiker en voor de frisheid wat sinaasappelrasp door het deeg. Het gebakken broodje wordt vervolgens gevuld met een flinke lading (niet te zoete) slagroom en wat poedersuiker bovenop. Het deeg is langzaam gerezen met desem en een fractie verse gist en het hele proces is verdeeld over 3 dagen.
Beschikbaar vanaf 09.30 uur voor 2 euro p/s. Kom snel want de voorraad is beperkt.