Archief

 

Weekmenu  2, 3 & 4 maart 2023

Donderdag 2 maart

Landbrood                                                                        

Multiseed                                                  

Vol Met Koren (90% volkoren brood van biologisch tarwemeel en volkoren desem)

Keitjes (kleine broodjes van landbrood deeg, +/- 115 gram deeg)

 

 

Vrijdag 3 maart

Deens Rugbrød (biologisch roggemeel, biologisch volkoren tarwemeel, water, vloeibare desem, zonnebloempitten, pompoenpitten, lijnzaad, grof-gemalen-hele-roggekorrels, honing, gerstemoutsiroop, zadenmix, grof zeezout,) 1280 gram deeg >> zie foto linksboven

Landbrood   

Spelt-lijnzaad boule                                                 

Multiseed       

Keitjes kleine broodjes van landbrood deeg, +/- 115 gram deeg

 

Zaterdag 4 maart

Brioche hamburger broodjes (alleen op bestelling, uitverkocht voor deze dag)

Casino-wit desem (een witbrood in de typische vierkante blikvorm gebakken. Perfect voor sandwiches en tosti's. Gemaakt van baguettedeeg, 750 gr. deeg)

Vol Met Koren (90% volkoren brood van biologisch tarwemeel en volkoren desem)  

Galet blonde (kleine rustieke witte broodjes van baguettedeeg, 175 gram deeg)

Keitjes (kleine broodjes van landbrooddeeg, +/- 115 gram deeg)

Landbrood  

Landbrood groot                                                   

Multiseed     

Multiseed groot   

Boule Blonde  & Boule Blonde sesamzaad        

Baguettes/stokbrood   

 

ZOET/VIENNOISERIE

Pastel de Nata (Portugese stijl custard gebakje >> zaterdag 4 maart (t65 Franse bloem, water, suiker, boter, volle melk, eidooier, zout, smaakmakers: kaneelstokje, citroenzest)

Miso chocolate chip koeken (nu ook per 5 stuks in een zakje, €5,20)

Desem krentenbollen >> vrijdag 3 maart &  zaterdag 4 maart

Boterkoek steranijs (nu ook per 4 stukjes in een zakje, €5,40)

Croissants,  pain aux raisins, pain au chocolat, kaas-croissants & maple-pecan broodjes

 

Weekmenu  23,24 & 25 februari 2023

Brioche-stijl hamburger broodjes >> zaterdag 4 maart (alleen op bestelling)

 

UITVERKOCHT: BESTELLEN VAN DEZE BROODJES KAN HELAAS NIET MEER

De capaciteit van wat ik kan maken is bereikt voor deze dag. Binnenkort staan ze weer op het menu.

 

 

Volgende week zaterdag maak ik hamburger broodjes zoals je ze in Nederland niet vaak ziet en proeft. Glanzend van buiten met zwart en wit sesamzaad, superzacht en fluffy van binnen, met een rijke smaak door toevoeging van boter, ei en een snufje suiker. Voor extra zachtheid een niet alledaagse toevoeging aan het deeg, gepofte aardappel. En natuurlijk langzaam gerezen met desem. Perfect voor een een zelfgemaakte hamburger op zaterdagavond of voor bij een brunch op zondag. Stuur voor vrijdag 3 maart een mailtje naar info@douwedesembrood.nl of een appje naar 06 48270544 om deze broodjes te bestellen. De broodjes kosten 1,50 euro per stuk en kunnen tegen 12 uur worden opgehaald op zaterdag 4 maart.

 

Donderdag 23 februari

Landbrood                                                                        

Multiseed                                                  

Vol Met Koren (90% volkoren brood van biologisch tarwemeel en volkoren desem)

Keitjes (kleine broodjes van landbrood deeg, +/- 115 gram deeg)

 

 

Vrijdag 24 februari

Sesam flatbread (een licht brood voor bij de soep of borrel, zie foto rechtsboven)

Landbrood   

Spelt-lijnzaad boule                                                 

Multiseed       

Keitjes kleine broodjes van landbrood deeg, +/- 115 gram deeg

 

Zaterdag 25 februari

Haver-maanzaad brood (Een voedzaam brood met minder gluten door gekookte havermout aan het deeg toe te voegen. Een knapperige heerlijk geurende korst met maanzaad en zacht van binnen. (bevat: tarwebloem, tarwemeel, havervlokken, water, vaste desem, zeezout, maanzaad, 630 gram deeg.)

Casino-wit desem (een witbrood in de typische vierkante blikvorm gebakken. Perfect voor sandwiches en tosti's. Gemaakt van baguettedeeg, 750 gr. deeg) zie foto linksboven

Vol Met Koren (90% volkoren brood van biologisch tarwemeel en volkoren desem)  

Galet blonde (kleine rustieke witte broodjes van baguettedeeg, 175 gram deeg)

Keitjes (kleine broodjes van landbrooddeeg, +/- 115 gram deeg)

Landbrood  

Landbrood groot                                                   

Multiseed     

Multiseed groot   

Boule Blonde  & Boule Blonde sesamzaad        

Baguettes/stokbrood   

 

ZOET/VIENNOISERIE

Sesam-tahin koekjes (ook per 6 stuks in een zakje, €3,90)

Miso chocolate chip koeken (nu ook per 5 stuks in een zakje, €5,20)

Volkoren havervlok chocolate chip koekjes (nu ook per 6 stuks in een zakje, €4,50)

Desem krentenbollen >> vrijdag 24 februari  & zaterdag 25 februari

Boterkoek steranijs (nu ook per 4 stukjes in een zakje, €5,40)

Croissants,  pain aux raisins, pain au chocolat, kaas-croissants & maple-pecan broodjes

 

pain des gaults
tahin-sesam koekjes

Weekmenu  16,17 & 18 februari 2023

Overzicht terugkerende specials:

Spelt-lijnzaad >> Elke vrijdag

Pastel de Nata >> Elke 1e zaterdag van de maand

Deens roggebrood >> Elke 1e vrijdag van de maand

Miso-sesambrood >> Elke 2e vrijdag van de maand

 

 

Donderdag 16 februari

Pain des Gaults (rustiek groot desembrood met veel vezels en een donkergrijs kruim, gemaakt met t80 meel en roggemeel) zie foto linksboven

Tourte de Seigle Auvergnate (een roggebrood Franse stijl met 40% tarwe en 60% biologische t130 roggemeel)

Landbrood                                                                        

Multiseed                                                  

Vol Met Koren (90% volkoren brood van biologisch tarwemeel en volkoren desem)

Keitjes (kleine broodjes van landbrood deeg, +/- 115 gram deeg)

 

 

Vrijdag 17 februari

Oberländer (Duitse stijl mischbrot met tarwebloem en roggemeel, met roggedesem & verse gist)

Landbrood   

Spelt-lijnzaad boule                                                 

Multiseed       

Keitjes kleine broodjes van landbrood deeg, +/- 115 gram deeg

 

Zaterdag 18 februari

Landbrood  

Landbrood groot                                                   

Multiseed     

Multiseed groot   

Boule Blonde  & Boule Blonde sesamzaad        

Baguettes/stokbrood   

Vol Met Koren (90% volkoren brood van biologisch tarwemeel en volkoren desem)  

Galet blonde (kleine rustieke witte broodjes van baguettedeeg, 175 gram deeg)

Keitjes (kleine broodjes van landbrooddeeg, +/- 115 gram deeg)

 

 

ZOET/VIENNOISERIE

Sesam-tahin koekjes (ook per 6 stuks in een zakje, €3,90)

Rozijn-haver koeken (nu ook per 5 stuks in een zakje, €4,20)

Miso chocolate chip koeken (nu ook per 5 stuks in een zakje, €5,20)

Volkoren havervlok chocolate chip koekjes (nu ook per 6 stuks in een zakje, €4,50)

Desem krentenbollen >> vrijdag 17 februari  & zaterdag 18 februari

Boterkoek steranijs (nu ook per 4 stukjes in een zakje, €5,40)

Amandel-croissants (zaterdag 18 februari)

Croissants,  pain aux raisins, pain au chocolat, kaas-croissants

 

HERBRUIKBARE BROODZAK

 

Deze handige herbuikbare broodzak is nu te koop bij Douwe Desem Brood. Ideaal om een flink brood goed afgesloten te bewaren.  Het brood droogt minder uit dan bij  een katoenen zak en  dus blijft het brood smaakvoller. Ook zeer geschikt om te gebruiken in de vriezer,  door het luchtdichte materiaal van de zak ontstaan er geen ijskristallen op het brood. Ook is de zak goed afwasbaar. De zak kost 18,90 euro, maar dan hoeft u de komende jaren geen wegwerp  papieren broodzakken te verspillen.

 

 

 

Weekmenu  9, 10 & 11 februari 2023

 

Donderdag 9 februari

Landbrood                                                                        

Multiseed                                                  

Vol Met Koren (90% volkoren brood van biologisch tarwemeel en volkoren desem)

Keitjes kleine broodjes van landbrood deeg, +/- 115 gram deeg

 

 

Vrijdag 10 februari

Miso-Sesambrood (t65 bloem, t80 gebuild meel biologisch, t150 volkoren tarwemeel, water, vloeibaar desem, zwart & wit sesamzaad,  witte misopasta, zout), 700 gram deeg, (zie foto linksboven) 

Landbrood   

Spelt-lijnzaad boule                                                 

Multiseed       

Keitjes kleine broodjes van landbrood deeg, +/- 115 gram deeg

 

Zaterdag 11 februari

Focaccia (t65 bloem, t45 bloem, water, vloeibare desem, olijfolie, zout, droge gist, wisselende toppings van bv. olijven, rozemarijn, tomaatjes, aardappel, rode ui;

Landbrood  

Landbrood groot                                                   

Multiseed     

Multiseed groot   

Boule Blonde  & Boule Blonde sesamzaad        

Baguettes/stokbrood   

Vol Met Koren (90% volkoren brood van biologisch tarwemeel en volkoren desem)  

Galet blonde kleine rustieke witte broodjes van baguettedeeg, 175 gram deeg

Keitjes kleine broodjes van landbrooddeeg, +/- 115 gram deeg

 

 

ZOET/VIENNOISERIE

Haver-rozijn koeken

Volkoren havervlok chocolate chip koekjes (nu ook per 6 stuks in een zakje, €4,50)

Desem krentenbollen >> vrijdag 10 februari  & zaterdag 11 februari

Boterkoek steranijs (nu ook per 4 stukjes in een zakje, €5,40)

Croissants,  pain aux raisins, pain au chocolat, kaas-croissants

 

Overzicht terugkerende specials:

Spelt-lijnzaad >> Elke vrijdag

Pastel de Nata >> Elke 1e zaterdag van de maand

Deens roggebrood >> Elke 1e vrijdag van de maand

Miso-sesambrood >> Elke 2e vrijdag van de maand

Weekmenu  2, 3 & 4 februari 2023

Overzicht terugkerende specials:

Spelt-lijnzaad >> Elke vrijdag

Pastel de Nata >> Elke 1e zaterdag van de maand

Deens roggebrood >> Elke 1e vrijdag van de maand

Miso-sesambrood >> Elke 2e vrijdag van de maand

 

Workshop desembrood bakken

Ik wil binnenkort beginnen met het geven van desembrood workshops. Bij interesse graag even een mailtje sturen naar douwedesembrood@gmail.com en dan plan ik binnenkort de eerste datum in. De workshop zal op dinsdagavond plaatsvinden in de bakkerij van 18.00 tot 21.00 uur.

 

 

Donderdag 2 februari

Oberlander Duitse stijl mischbrot met tarwebloem en roggemeel

Landbrood                                                                        

Multiseed                                                  

Vol Met Koren (90% volkoren brood van biologisch tarwemeel en volkoren desem)

Keitjes kleine broodjes van landbrood deeg, +/- 115 gram deeg

 

 

Vrijdag 3 februari

Deens Rugbrød (biologisch roggemeel, biologisch volkoren tarwemeel, water, vloeibare desem, zonnebloempitten, pompoenpitten, lijnzaad, grof-gemalen-hele-roggekorrels, honing, gerstemoutsiroop, zadenmix, grof zeezout,) 1280 gram deeg  

Landbrood   

Spelt-lijnzaad boule                                                 

Multiseed       

Keitjes kleine broodjes van landbrood deeg, +/- 115 gram deeg

 

Zaterdag 4 februari

Landbrood  

Landbrood groot                                                   

Multiseed     

Multiseed groot   

Boule Blonde  & Boule Blonde sesamzaad        

Baguettes/stokbrood   

Vol Met Koren (90% volkoren brood van biologisch tarwemeel en volkoren desem)  

Galet blonde kleine rustieke witte broodjes van baguettedeeg, 175 gram deeg

Keitjes kleine broodjes van landbrooddeeg, +/- 115 gram deeg

 

 

ZOET/VIENNOISERIE

Pastel de Nata: Portugese stijl custard gebakje >> zaterdag 4 februari (t65 Franse bloem, water, suiker, boter, volle melk, eidooier, zout, smaakmakers: kaneelstokje, citroenzest)

Volkoren havervlok chocolate chip koekjes (nu ook per 6 stuks in een zakje, €4,50)

Desem krentenbollen >> vrijdag 2 februari  & zaterdag 3 februari

Boterkoek steranijs (nu ook per 4 stukjes in een zakje, €5,40)

Croissants,  pain aux raisins, pain au chocolat

Weekmenu  26,27 & 28 januari 2023

 

Overzicht terugkerende specials:

Spelt-lijnzaad >> Elke vrijdag

Pastel de Nata >> Elke 1e zaterdag van de maand

Deens roggebrood >> Elke 1e vrijdag van de maand

Miso-sesambrood >> Elke 2e vrijdag van de maand

 

Workshop desembrood bakken

Ik wil binnenkort beginnen met het geven van desembrood workshops. Bij interesse graag even een mailtje sturen naar douwedesembrood@gmail.com en dan plan ik binnenkort de eerste datum in. De workshop zal op maandag- of dinsdagavond plaatsvinden in de bakkerij van 19.00 tot 22.00 uur.

 

 

Donderdag 26 januari

Landbrood                                                                        

Multiseed                                                  

Vol Met Koren (90% volkoren brood van biologisch tarwemeel en volkoren desem)

Keitjes kleine broodjes van landbrood deeg, +/- 115 gram deeg

 

 

Vrijdag 27 januari

Sesam flatbread (een licht brood voor bij de soep of borrel, zie foto midden boven)

Landbrood   

Spelt-lijnzaad boule                                                 

Multiseed       

Keitjes kleine broodjes van landbrood deeg, +/- 115 gram deeg

 

Zaterdag 28 januari

Landbrood  

Landbrood groot                                                   

Multiseed     

Multiseed groot   

Boule Blonde  & Boule Blonde sesamzaad        

Baguettes/stokbrood   

Vol Met Koren (90% volkoren brood van biologisch tarwemeel en volkoren desem)  

Galet blonde kleine rustieke witte broodjes van baguettedeeg, 175 gram deeg

Keitjes kleine broodjes van landbrooddeeg, +/- 115 gram deeg

 

 

ZOET/VIENNOISERIE

Volkoren havervlok chocolate chip koekjes (nu ook per 6 stuks in een zakje, €4,50)

Desem krentenbollen >> vrijdag 27 januari  & zaterdag 28 januari

Boterkoek steranijs (nu ook per 4 stukjes in een zakje, €5,40)

Croissants,  pain aux raisins, pain au chocolat en kaascroissants

 

 

 

Weekmenu  19, 20 & 21 januari 2023

baguette
tourte de seigle

 

Ik probeer wat meer regelmaat in te krijgen in wanneer ik bepaalde specials (niet dagelijkse broden) bak.  Dat is een stuk duidelijker voor u als klant. Hieronder een begin  van deze lijst.

Spelt-lijnzaad >> Elke vrijdag

Pastel de Nata >> Elke 1e zaterdag van de maand

Deens roggebrood >> Elke 1e vrijdag van de maand

Miso-sesambrood >> Elke 2e vrijdag van de maand

 

 

Donderdag 19 januari

Tourte de Seigle Auvergnate Een roggebrood Franse stijl met 40% tarwe en 60% biologische t130 roggemeel

Landbrood                                                                        

Multiseed                                                  

Vol Met Koren (90% volkoren brood van biologisch tarwemeel en volkoren desem)

Keitjes kleine broodjes van landbrood deeg, +/- 115 gram deeg

 

 

Vrijdag 20 januari

Oberlander Duitse stijl mischbrot met tarwebloem en roggemeel

Landbrood   

Spelt-lijnzaad boule                                                 

Multiseed       

Keitjes kleine broodjes van landbrood deeg, +/- 115 gram deeg

 

Zaterdag 21 januari

Landbrood  

Landbrood groot                                                   

Multiseed     

Multiseed groot   

Boule Blonde  & Boule Blonde sesamzaad (zie foto rechtsboven)              

Baguettes/stokbrood   

Vol Met Koren (90% volkoren brood van biologisch tarwemeel en volkoren desem)  

Galet blonde kleine rustieke witte broodjes van baguettedeeg, 175 gram deeg

Keitjes kleine broodjes van landbrooddeeg, +/- 115 gram deeg

 

 

ZOET/VIENNOISERIE

Volkoren havervlok chocolate chip koekjes (nu ook per 6 stuks in een zakje, €4,50)

Desem krentenbollen >> vrijdag 20 januari  & zaterdag 21 januari

Boterkoek steranijs (nu ook per 4 stukjes in een zakje, €5,40)

Croissants,  pain aux raisins, pain au chocolat en kaascroissants

 

 

 

Weekmenu  12, 13 & 14 januari 2023

 

Ik probeer wat meer regelmaat in te krijgen in wanneer ik bepaalde specials (niet dagelijkse broden) bak.  Dat is een stuk duidelijker voor u als klant. Hieronder een begin deze lijst.

Spelt-lijnzaad >> Elke vrijdag

Pastel de Nata >> Elke 1e zaterdag van de maand

Deens roggebrood >> Elke 1e vrijdag van de maand

Miso-sesambrood >> Elke 2e vrijdag van de maand

 

 

Donderdag 12 januari

Landbrood                                                                        

Multiseed                                                  

Vol Met Koren (90% volkoren brood van biologisch tarwemeel en volkoren desem)

Keitjes kleine broodjes van landbrood deeg, +/- 115 gram deeg

 

 

Vrijdag 13 januari

Landbrood   

Spelt-lijnzaad boule                                                 

Multiseed       

Miso-Sesambrood (t65 bloem, t80 gebuild meel biologisch, t150 volkoren tarwemeel, water, vloeibaar desem, zwart & wit sesamzaad,  witte misopasta, zout), 700 gram deeg, (zie foto linksboven)     

Keitjes kleine broodjes van landbrood deeg, +/- 115 gram deeg

 

Zaterdag 14 januari

Landbrood  

Landbrood groot                                                   

Multiseed     

Multiseed groot   

Boule Blonde  & Boule Blonde sesamzaad (zie foto rechtsboven)              

Baguettes/stokbrood   

Vol Met Koren (90% volkoren brood van biologisch tarwemeel en volkoren desem)  

Galet blonde kleine rustieke witte broodjes van baguettedeeg, 175 gram deeg

Keitjes kleine broodjes van landbrood deeg, +/- 115 gram deeg

 

 

ZOET/VIENNOISERIE

Volkoren havervlok chocolate chip koekjes (nu ook per 6 stuks in een zakje, €4,50)

Desem krentenbollen >> vrijdag 13 januari  & zaterdag 14 januari

Boterkoek steranijs (nu ook per 4 stukjes in een zakje, €5,40)

Amandel croissants (zaterdag 14 januari)

Croissants,  pain aux raisins, pain au chocolat en kaascroissants

 

 

 

Weekmenu  5, 6 & 7 januari 2023

deens roggebrood
boule blonde

Allereerst de beste wensen voor 2023!!

 

Het volkorenbrood wordt, passender bij de bakkerij, toch een desembrood, nu ik een recept heb waar ik tevreden over ben.

Dit brood wordt gemaakt net 90% volkoren tarwemeel en 10% gebuild t80 meel. Het meel is biologisch en de desem is ook volkoren.  Dus Vol Met Koren, maar net niet 100%. Op vrijdag als special het Deense roggebrood  en op vrijdag en zaterdag heb ik desem krentenbollen. Op zaterdag maak ik pasteis de nata in beperkte aantallen, dus reserveren is aanbevolen.

 

Let op!!! Het speltbrood met lijnzaad maak ik vanaf nu alleen op vrijdag. 

 

Groet,

Douwe

 

 

Donderdag 5 januari

Landbrood                                                                        

Multiseed                                                  

Vol Met Koren (90% volkoren brood van biologisch tarwemeel en volkoren desem)

Keitjes kleine broodjes van landbrood deeg, +/- 115 gram deeg

 

 

Vrijdag 6 januari

Landbrood   

Spelt-lijnzaad boule                                                 

Multiseed       

Deens Rugbrød (biologisch roggemeel, biologisch volkoren tarwemeel, water, vloeibare desem, zonnebloempitten, pompoenpitten, lijnzaad, grof-gemalen-hele-roggekorrels, honing, gerstemoutsiroop, zadenmix, grof zeezout,) 1280 gram deeg                             

Keitjes kleine broodjes van landbrood deeg, +/- 115 gram deeg

 

Zaterdag 7 januari

Landbrood  

Landbrood groot                                                   

Multiseed     

Multiseed groot   

Boule Blonde  & Boule Blonde sesamzaad                                

Baguettes/stokbrood   

Vol Met Koren (90% volkoren brood van biologisch tarwemeel en volkoren desem)  

Keitjes kleine broodjes van landbrood deeg, +/- 115 gram deeg

 

 

ZOET/VIENNOISERIE

Miso chocolate chip koeken (nu ook per 5 stuks in een zakje , €5,20)

Desem krentenbollen >> vrijdag januari  & zaterdag 7 januari

Pastel de Nata: Portugese stijl custard gebakje >> zaterdag 7 januari (t65 Franse bloem, water, suiker, boter, volle melk, eidooier, zout, smaakmakers: kaneelstokje, citroenzest)

Croissants,  pain aux raisins en kaascroissants

 

Weekmenu  29, 30 & 31 december 2022

Donderdag 29 december

Landbrood                                               

Spelt-lijnzaad boule                             

Multiseed                                                  

100% volkoren tarwe busbrood   

Tourte de Seigle Auvergnate Een roggebrood Franse stijl met 40% tarwe en 60% biologische t130 roggemeel

Keitjes kleine broodjes van landbrood deeg, +/- 115 gram deeg

 

 

Vrijdag 30 december

Landbrood  

Landbrood groot     

Spelt-lijnzaad boule                                                 

Multiseed     

Multiseed groot          

Vol met Koren Een groot desembrood, tjokvol vezels en smaak door biologisch meel en een klein beetje sterke bloem. Net geen 100% volkoren. In twee gedaantes, een busbrood (1250gr deeg) of een rond steenvloerbrood, een miche (1500 gr deeg). Dit brood wordt verkocht per gewicht, dus ook een half of kwart-brood is mogelijk.                         

Keitjes kleine broodjes van landbrood deeg, +/- 115 gram deeg

 

Zaterdag 31 december

Landbrood  

Landbrood groot                                                   

Multiseed     

Multiseed groot   

Boule Blonde  & Boule Blonde sesamzaad                                

Baguettes/stokbrood   

100% volkoren tarwe busbrood      

Focaccia (t65 label rouge bloem, t45 bloem, water, vloeibare desem, olijfolie, zout, droge gist, wisselende toppings van bv. olijven, rozemarijn, tomaatjes, aardappel, rode ui;

Keitjes kleine broodjes van landbrood deeg, +/- 115 gram deeg

 

 

ZOET/VIENNOISERIE

Miso chocolate chip koeken (nu ook per 5 stuks in een zakje , €5,20)

Boterkoek steranijs (nu ook per 4 stukjes in een zakje, €5,40)

Desem krentenbollen >> vrijdag 30 december  & zaterdag 31 december

Croissants,  pain aux raisins en kaascroissants

 

 

Weekmenu  22, 23 & 24 december 2022

In deze week voor kerst alleen op donderdag het reguliere assortiment. Op vrijdag en zaterdag maak ik landbrood, multiseed, baguettes en boule blonde. Landbrood en multiseed in middel en groot formaat, boule blonde naturel of met sesamzaad, baguettes zijn ook beschikbaar als een soort breekbrood ofwel épi [zie foto linksboven] maar alleen op bestelling. Krentenbollen heb ik op donderdag en vrijdag deze week.

 

Bestellen/reserveren kan via whatsapp  0648270544 of een email naar info@douwedesembrood.nl  (bv voor zaterdag dus uiterlijk donderdagochtend en voor donderdag uiterlijk dinsdagochtend)

 

Op 1e en 2e kerstdag ben ik gesloten en op 29, 30 en 31 december gewoon geopend.

 

Ik heb deze week nog zakjes met toast a €2,50  en ik heb nog een behoorlijk groot aantal vers ingevroren landbrood, landbrood groot, boule blonde, multiseed  en baguettes beschikbaar om te ontdooien en/of af te bakken. Te koop met 25% korting op de reguliere prijs en ideaal om op 2e of 3e kerstdag toch lekker vers brood in huis te hebben!

 

Donderdag 22 december

Landbrood                                               

Spelt-lijnzaad boule                             

Multiseed                                                  

100% volkoren tarwe busbrood   

Keitjes kleine broodjes van landbrood deeg, +/- 115 gram deeg

 

 

Vrijdag 23 december

Landbrood  

Landbrood groot                                                   

Multiseed     

Multiseed groot                              

Baguettes/stokbrood       

Baguette Epi (naturel > >€2,60 /sesam/ of maanzaad €2,70 ) LET OP: ALLEEN OP BESTELLING 

Keitjes kleine broodjes van landbrood deeg, +/- 115 gram deeg

 

Zaterdag 24 december

Landbrood  

Landbrood groot                                                   

Multiseed     

Multiseed groot   

Boule Blonde  & Boule Blonde sesamzaad                                

Baguettes/stokbrood       

Baguette Epi (naturel >> €2,60, sesam of maanzaad >> €2,70 ) LET OP: ALLEEN OP BESTELLING   

Brioche Vendéenne: Een heerlijk verrijkt luxe brood, voor ontbijt, brunch of gewoon als traktatie op zichzelf  >> €4,75 LET OP: ALLEEN OP BESTELLING

(t45 bloem eieren, boter, geweekte krenten & rozijnen, geconfijte sinaasappelschil, suiker, desem, verse gist, volle melk, honing, zout) 300 gram deeg

Keitjes kleine broodjes van landbrood deeg, +/- 115 gram deeg

 

 

ZOET/VIENNOISERIE

Miso chocolate chip koeken (nu ook per 5 stuks in een zakje , €5,20)

Boterkoek steranijs (nu ook per 4 stukjes in een zakje, €5,40)

Desem krentenbollen >> donderdag 22 december & vrijdag 23 december

Croissants, pain au chocolat, pain aux raisins en kaascroissants

 

 

Weekmenu  15, 16 & 17 december 2022

 

Deze week nogmaals Frans roggebrood als special op donderdag, Op vrijdag maak ik NY-style waterbagels (zie foto boven) en op zaterdag olijf-polentabrood . Ik heb deze week ook weer zakjes met toast en daarnaast heb ik nog een aantal vers ingevroren baguettes en landbroden beschikbaar.  

 

Donderdag 15 december

Landbrood                                               

Spelt-lijnzaad boule                             

Multiseed                                                 

100% volkoren tarwe busbrood   

Tourte de Seigle Auvergnate Een roggebrood Franse stijl met 40% tarwe en 60% biologische t130 roggemeel (zie foto linksboven)

Keitjes kleine broodjes van landbrood deeg, +/- 115 gram deeg

 

 

Vrijdag 16 december

Landbrood                                               

Spelt-lijnzaad boule                             

Multiseed   

NY-style waterbagels Glanzende ronde broodjes met een 'chewy' en toch ook zachte textuur. Na het rijzen worden ze heel kort gekookt in water met een loog-oplossing. Dit helpt met de glans en typische textuur van de bagel. Beschikbaar in naturel, sesam-, maanzaad of everything-topping. [Ingredienten: hoog eiwit-houdende bloem, water, zout, honing, gerstemoutsiroop, droge gist]

Keitjes kleine broodjes van landbrood deeg, +/- 115 gram deeg

 

Zaterdag 17 december

Landbrood  

Landbrood groot     

100% volkoren tarwe busbrood                                                  

Multiseed         

Boule Blonde  & Boule Blonde sesamzaad                                

Baguettes/stokbrood                                        

Olijf-Polenta brood >> Een aromatisch brood vol met kalamata olijven, zachte en knapperige stukjes gekookte polenta, met een hint van citroenzest en herbes des provence. (bevat tarwebloem, tarwemeel, water, vloeibare desem,  ontpitte olijven, gekookte polenta, zeezout, citroenzest, herbes des provence) 700 gram deeg

Keitjes kleine broodjes van landbrood deeg, +/- 115 gram deeg

 

 

ZOET/VIENNOISERIE

Miso chocolate chip koeken (nu ook per 5 stuks in een zakje , €5,20)

Volkoren havervlok chocolate chip koekjes (nu ook per 6 stuks in een zakje, €4,50)

Boterkoek steranijs (nu ook per 4 stukjes in een zakje, €5,40)

Desem krentenbollen >> vrijdag 16 december & zaterdag 17 december

Croissants, pain au chocolat, pain aux raisins en kaascroissants

 

 

 

Weekmenu  8, 9 & 10 december 2022

 

Deze week Frans roggebrood als special op donderdag, Deens roggebrood op vrijdag en focaccia op zaterdag. Ook op zaterdag amandel-croissants. Daarnaast heb ik nog een aantal vers ingevroren baguettes beschikbaar. 

 

Donderdag 8 december

Landbrood                                               

Spelt-lijnzaad boule                             

Multiseed                                                 

100% volkoren tarwe busbrood   

Tourte de Seigle Auvergnate Een roggebrood Franse stijl met 40% tarwe en 60% biologische t130 roggemeel (zie foto linksboven)

 Keitjes kleine broodjes van landbrood deeg, +/- 115 gram deeg

 

 

Vrijdag 9 december

Landbrood                                               

Spelt-lijnzaad boule                             

Multiseed   

Deens Rugbrød (biologisch roggemeel, biologisch volkoren tarwemeel, water, vloeibare desem, zonnebloempitten, pompoenpitten, lijnzaad, grof-gemalen-hele-roggekorrels, honing, gerstemoutsiroop, zadenmix, grof zeezout,) 1300 gram deeg

Keitjes kleine broodjes van landbrood deeg, +/- 115 gram deeg

 

Zaterdag 10 december

Landbrood  

Landbrood groot     

100% volkoren tarwe busbrood                                                  

Multiseed         

Boule Blonde  & Boule Blonde sesamzaad                                

Baguettes/stokbrood                                        

Focaccia (t65 label rouge bloem, t45 bloem, water, vloeibare desem, olijfolie, zout, droge gist, wisselende toppings van bv. olijven, rozemarijn, tomaatjes, aardappel, rode ui; wordt verkocht per gewicht)

Keitjes kleine broodjes van landbrood deeg, +/- 115 gram deeg

 

 

ZOET/VIENNOISERIE

Miso chocolate chip koeken (nu ook per 5 stuks in een zakje , €5,20)

Volkoren havervlok chocolate chip koekjes (nu ook per 6 stuks in een zakje, €4,50)

Boterkoek steranijs (nu ook per 4 stukjes in een zakje, €5,40)

Desem krentenbollen >> vrijdag 9 december & zaterdag 10 december

Amandel croissants (zaterdag 10 september)

Croissants, pain au chocolat, pain aux raisins en kaascroissants

 

 

 

 

 

Weekmenu  1, 2 & 3 december 2022

Donderdag 1 december

Landbrood                                               

Spelt-lijnzaad boule                             

Multiseed                                                 

100% volkoren tarwe busbrood   

 Keitjes kleine broodjes van landbrood deeg, +/- 115 gram deeg

 

 

Vrijdag 2 december

Landbrood                                               

Spelt-lijnzaad boule                             

Multiseed   

Haver-maanzaad brood >> Een voedzaam brood met minder gluten door de gekookte havermout. Een knapperige heerlijk geurende korst met maanzaad en zacht van binnen. (bevat: tarwebloem, tarwemeel, havervlokken, water, vaste desem, zeezout, maanzaad) 630 gram deeg.

Keitjes kleine broodjes van landbrood deeg, +/- 115 gram deeg

 

Zaterdag 3 december

Landbrood  

Landbrood groot     

100% volkoren tarwe busbrood                                                  

Multiseed         

Boule Blonde  & Boule Blonde sesamzaad                                

Baguettes/stokbrood                                        

Olijf-Polenta brood >> Een aromatisch brood vol met kalamata olijven, zachte en knapperige stukjes gekookte polenta, met een hint van citroenzest en herbes des provence. (bevat tarwebloem, tarwemeel, water, vloeibare desem,  ontpitte olijven, gekookte polenta, zeezout, citroenzest, herbes des provence) 700 gram deeg

Keitjes kleine broodjes van landbrood deeg, +/- 115 gram deeg

 

 

ZOET/VIENNOISERIE

Miso chocolate chip koeken (nu ook per 5 stuks in een zakje , €5,20)

Volkoren havervlok chocolate chip koekjes (nu ook per 6 stuks in een zakje, €4,50)

Boterkoek steranijs (nu ook per 4 stukjes in een zakje, €5,40)

Desem krentenbollen >> vrijdag 2 december & zaterdag 3 december

Pastel de Nata >> zaterdag 3 december

Croissants, pain au chocolat, pain aux raisins en kaascroissants

Weekmenu  24, 25 & 26 november.... & 27 november Wintermarkt

 

Zondag 27 november: Duurzame Wintermarkt in Huis Miereveld

 

Komende zondag sta ik ook op Duurzame Wintermarkt in Huis Miereveld. Ik verkoop dan een kleine selectie brood en zoet, waarschijnlijk baguettes en boterkoek.  In de centrale hal van Huis Miereveld staan een aantal lokale makers met mooie, lekker en duurzame producten, ideaal als leuk kado voor de feestdagen. Er is ook koffie, soep en dus ook brood van mij.  Kom gezellig even langs tussen 12.00 en 16.00 op de Miereveldstraat 72.

 

Voor het weekmenu scroll je naar beneden

Donderdag 24 november

Landbrood                                               

Spelt-lijnzaad boule                             

Multiseed                                                 

100% volkoren tarwe busbrood   

Big Country  Een groot brood en bakkersfavoriet in batard-vorm met meer dan 20% volkorenmeel. Een licht een zeer luchtig kruim door extra water in het deeg. Naast de knapperige korst is  water ook een van de beste natuurlijke broodverbeteraars in desembrood.  Het voorkomt uitdrogen en behoudt de smaak in het brood. 1050 gram deeg. (foto linksboven)

 Keitjes kleine broodjes van landbrood deeg, +/- 115 gram deeg

 

Vrijdag 25 november

Landbrood                                               

Spelt-lijnzaad boule                             

Multiseed   

Keitjes kleine broodjes van landbrood deeg, +/- 115 gram deeg

Miso-Sesambrood (t65 label rouge bloem, t80 gebuild meel biologisch, t150 volkoren tarwemeel, water, vloeibaar desem, zwart & wit sesamzaad,  witte misopasta, zout), 700 gram deeg

 

Zaterdag 26 november

Landbrood  

Landbrood groot     

100% volkoren tarwe busbrood                                                  

Multiseed         

Boule Blonde  & Boule Blonde sesamzaad                                

Baguettes/stokbrood                                        

 Vol met Koren Een groot desembrood, tjokvol vezels en smaak door biologisch meel en een klein beetje sterke bloem. Net geen 100% volkoren. In twee gedaantes, een busbrood (1250gr deeg) of een rond steenvloerbrood, een miche (1500 gr deeg). Dit brood wordt verkocht per gewicht, dus ook een half of kwart-brood is mogelijk.

Keitjes kleine broodjes van landbrood deeg, +/- 115 gram deeg

 

 

ZOET/VIENNOISERIE

Miso chocolate chip koeken (nu ook per 5 stuks in een zakje , €5,20)

Volkoren havervlok chocolate chip koekjes (nu ook per 6 stuks in een zakje, €4,50)

Boterkoek steranijs (nu ook per 4 stukjes in een zakje, €5,40)

Desem krentenbollen >> vrijdag 25 november  & zaterdag 26 november

Croissants, pain au chocolat, pain aux raisins en kaascroissants

 

Weekmenu  17, 18 & 19 november

 

Deze week worden er werkzaamheden verricht aan de stroomvoorziening van mijn steenoven.  Als alles meezit kan ik deze week of uiterlijk volgende week eindelijk gebruik maken van de volledige capaciteit, waarbij ik op 2, 3 of zelfs 4 verdiepingen tegelijk verschillende soorten brood kan bakken!  Daarom houd ik het deze week vooral bij het vaste aanbod qua broden. Wel op vrijdag een tourte de seigle roggebrood en op zaterdag focaccia.

 

 

Donderdag 17 november

Landbrood                                               

Spelt-lijnzaad boule                             

Multiseed                                                 

100% volkoren tarwe busbrood   

 Keitjes kleine broodjes van landbrood deeg, +/- 115 gram deeg

 

 

Vrijdag 18 november

Landbrood                                               

Spelt-lijnzaad boule                             

Multiseed   

Keitjes kleine broodjes van landbrood deeg, +/- 115 gram deeg

Tourte de Seigle Auvergnate Een roggebrood Franse stijl met 40% tarwe en 60% biologische t130 roggemeel (zie foto linksboven)

 

Zaterdag 19 november

Landbrood  

Landbrood groot                                                            

Multiseed         

Boule Blonde  & Boule Blonde sesamzaad                                

Baguettes/stokbrood                                        

100% volkoren tarwe busbrood   

Focaccia (t65 label rouge bloem, t45 bloem, water, desem, olijfolie, zout, droge gist, wisselende toppings van bv. olijven, rozemarijn, tomaatjes, aardappel, rode ui; wordt verkocht per gewicht)

Keitjes kleine broodjes van landbrood deeg, +/- 115 gram deeg

 

 

ZOET/VIENNOISERIE

Miso chocolate chip koeken

Volkoren havervlok chocolate chip koekjes

Boterkoek steranijs 

Desem krentenbollen >> vrijdag 18 november  & zaterdag 19 november

Croissants, pain au chocolat & pain aux raisins

 

Reserveren

Om er zeker van te zijn dat een bepaalde soort brood er nog is, kunt u altijd een mail of een berichtje sturen. Dan leg ik het brood even apart en dan vist u niet achter het net. 

 

 

 

 

Weekmenu  10, 11 & 12 november

 

 

Reserveren

Om er zeker van te zijn dat een bepaalde soort brood er nog is, kunt u altijd een mail of een berichtje sturen. Dan leg ik het brood even apart en dan vist u niet achter het net. 

 

Donderdag 10 november

Landbrood                                               

Spelt-lijnzaad boule                             

Multiseed                                                 

100% volkoren tarwe busbrood   

Haver-maanzaad brood >> zie foto boven

Keitjes kleine broodjes van landbrood deeg, +/- 115 gram deeg

 

 

Vrijdag 11 november

Landbrood                                               

Spelt-lijnzaad boule                             

Multiseed   

Keitjes

Focaccia (t65 label rouge bloem, t45 bloem, water, desem, olijfolie, zout, droge gist, wisselende toppings van bv. olijven, rozemarijn, tomaatjes, aardappel, rode ui; wordt verkocht per gewicht)

 

Zaterdag 12 november

Landbrood  

Landbrood groot                                                            

Multiseed         

Boule Blonde  & Boule Blonde sesamzaad                                

Baguettes/stokbrood                                        

100% volkoren tarwe busbrood   

Keitjes

Brioche Vendéenne: Een heerlijk verrijkt luxe brood, voor ontbijt, brunch of gewoon als traktatie op zichzelf

(t45 bloem eieren, boter, geweekte krenten & rozijnen, suiker, desem, verse gist, volle melk, honing, zout) 300 gram deeg

 

ZOET/VIENNOISERIE

Miso chocolate chip koeken

Volkoren havervlok chocolate chip koekjes

Boterkoek steranijs 

Desem krentenbollen >> vrijdag 11 november  & zaterdag 12 november

Croissants, pain au chocolat & pain aux raisins

 >> NIEUW<<Kaascroissant >> zie foto boven

 

 

Weekmenu  3, 4 & 5 november

 

 

Reserveren

Om er zeker van te zijn dat een bepaalde soort brood er nog is, kunt u altijd een mail of een berichtje sturen. Dan leg ik het brood even apart en dan vist u niet achter het net. 

 

Donderdag 3 november

Landbrood                                               

Spelt-lijnzaad boule                             

Multiseed                                                 

100% volkoren tarwe busbrood   

Keitjes kleine broodjes van landbrood deeg, +/- 115 gram deeg

 

 

Vrijdag 4 november

Landbrood                                               

Spelt-lijnzaad boule                             

Multiseed   

Fresh Barley

(t65 bloem [label rouge crc], t80 gebuild meel [biologisch], water, vloeibaar desem, 15% versgemalen gerst, grof                                                                                                  zeezout), 700 gram deeg

Keitjes

Flatbread Sesam >> geinspireerd door Lyman Ave Bread maak ik een fougasse-stijl flatbread met sesamzaad (zie foto hieronder)

 

Weekmenu  27, 28 & 29 oktober

 

 

 

 

Donderdag 27 oktober

Landbrood                                               

Spelt-lijnzaad boule                             

Multiseed                                                 

100% volkoren tarwe busbrood   

Keitjes kleine broodjes van landbrood deeg, +/- 115 gram deeg

 

 

Vrijdag 28 oktober

Landbrood                                               

Spelt-lijnzaad boule                             

Multiseed   

Miso-Sesambrood (t65 label rouge bloem, t80 gebuild meel biologisch, t150 volkoren tarwemeel, water, vloeibaar desem, zwart & wit sesamzaad,  witte misopasta, zout), 700 gram deeg

Deens Rugbrød (biologisch roggemeel, biologisch volkoren tarwemeel, water, vloeibare desem, zonnebloempitten, pompoenpitten, lijnzaad, grof-gemalen-hele-roggekorrels, honing, gerstemoutsiroop, zadenmix, grof zeezout,) 1300 gram deeg

 

Keitjes

 

 

Zaterdag 29 oktober

Pittig borrelbrood (t65 bloem, speltmeel, t80 meel,water, vloeibare desem, Koreaanse gichujang pasta, gepofte knoflook, lente-ui, zout)

Landbrood  

Landbrood groot                                                            

Multiseed         

Boule Blonde  & Boule Blonde sesamzaad                                

Baguettes/stokbrood                                        

100% volkoren tarwe busbrood   

 

ZOET

Miso-chocolate-chip koeken

Volkoren havervlok chocolate chip koekjes

Boterkoek steranijs 

Desem krentenbollen >> vrijdag 28 oktober  & zaterdag 29 oktober

Pastel de nata (zaterdag 29 oktober)

Croissants, pain au chocolat & pain aux raisins

 

 

 

Weekmenu  20, 21 & 22 oktober

 

 

 

 

Donderdag 20 oktober

Landbrood                                               

Spelt-lijnzaad boule                             

Multiseed                                                 

100% volkoren tarwe busbrood   

Keitjes kleine broodjes van landbrood deeg, +/- 115 gram deeg

 

 

Vrijdag 21 oktober

Landbrood                                               

Spelt-lijnzaad boule                             

Multiseed   

Keitjes

Fresh Barley

 

Zaterdag 22 oktober

Landbrood  

Landbrood groot                                                            

Multiseed         

Boule Blonde  & Boule Blonde sesamzaad                                

Baguettes/stokbrood                                        

100% volkoren tarwe busbrood   

 

ZOET

Bananenbrood >> vrijdag 21 oktober

Miso-chocolate-chip koeken

Volkoren havervlok chocolate chip koekjes

Boterkoek steranijs 

Desem krentenbollen >> vrijdag 21 oktober  & zaterdag 22 oktober

Croissants, pain au chocolat & pain aux raisins

 

Vers ingevroren brood met korting

Om verspilling tegen te gaan, vries ik onverkocht vers brood aan het einde van de dag in, waarvan ook enkele gesneden.

Deze broden zijn te koop met 25% korting. Deze week o.a. 100% volkoren tarwe busbrood, miso-sesambrood,  multiseed.

 

Weekmenu  13, 14 & 15 oktober

 

 

Vers ingevroren brood met korting

Om verspilling tegen te gaan, vries ik onverkocht vers brood aan het einde van de dag in, waarvan ook enkele gesneden.

Deze broden zijn te koop met 25% korting. Deze week o.a. 100% volkoren tarwe busbrood, miso-sesambrood,  multiseed.

 

 

 

Donderdag 13 oktober

Landbrood                                               

Spelt-lijnzaad boule                             

Multiseed                                                 

100% volkoren tarwe busbrood   

Keitjes kleine broodjes van landbrood deeg, +/- 115 gram deeg

Big Country  Een groot brood in batard-vorm met meer dan 20% volkorenmeel. Een licht een zeer luchtig kruim door extra water in het deeg. Naast de knapperige korst is  water ook een van de beste natuurlijke broodverbeteraars in desembrood.  Het voorkomt uitdrogen en behoudt de smaak in het brood. 1050 gram deeg.

 

Vrijdag 14 oktober

Landbrood                                               

Spelt-lijnzaad boule                             

Multiseed   

Keitjes

Focaccia [foto focacciadeeg linksboven] (t65 label rouge bloem, t45 bloem, water, desem, olijfolie, zout, droge gist, wisselende toppings van bv. olijven, rozemarijn, tomaatjes, aardappel, rode ui; wordt verkocht per gewicht)

Miso-Sesam [foto rechtsboven] (t65 label rouge bloem, t80 gebuild meel biologisch, t150 volkoren tarwemeel, water, vloeibaar desem, zwart & wit sesamzaad,  witte misopasta, zout), 700 gram deeg

 

Zaterdag 15 oktober

Landbrood  

Landbrood groot                                                            

Multiseed         

Boule Blonde  & Boule Blonde sesamzaad                                

Baguettes/stokbrood                                        

100% volkoren tarwe busbrood   

 

ZOET

Miso-chocolate-chip koeken

Volkoren havervlok chocolate chip koekjes

Boterkoek steranijs 

Desem krentenbollen >> vrijdag 14 oktober  & zaterdag 15 oktober

Croissants, pain au chocolat & pain aux raisins

 

 

 

Weekmenu 6, 7 & 8 oktober

Donderdag 6 oktober

Landbrood                                               

Spelt-lijnzaad boule                             

Multiseed                                                 

100% volkoren tarwe busbrood   

Keitjes kleine broodjes van landbrood deeg, +/- 115 gram deeg

 

 

Vrijdag 7 oktober

Landbrood                                               

Spelt-lijnzaad boule                             

Multiseed   

Deens Rugbrød [foto linksboven] (biologisch roggemeel, biologisch volkoren tarwemeel, water, vloeibare desem, zonnebloempitten, pompoenpitten, lijnzaad, grof-gemalen-hele-roggekorrels, honing, gerstemoutsiroop, zadenmix, grof zeezout, actief gerstemoutpoeder) 1300 gram deeg

Fresh Spelt [foto midden boven] (grote batard van speltbloem, t65 Franse bloem, label rouge, biologisch gebuild meel t80, zelfgemalen volkoren speltmeel, water, vloeibare desem, speltvlokken, grof zeezout)

Keitjes

 

Zaterdag 8 oktober

Landbrood  

Landbrood groot                                                            

Multiseed         

Boule Blonde  & Boule Blonde sesamzaad                                

Baguettes/stokbrood                                        

100% volkoren tarwe busbrood   

 

ZOET

Boterkoek steranijs 

Desem krentenbollen >> vrijdag 7 oktober  & zaterdag 8 oktober

Croissants, pain au chocolat & pain aux raisins

Pastel de nata >> zaterdag 8 oktober

 

 

OOK

Toast (dunne snedes brood, geroosterd met wat zout en zonnebloemolie)

 

Vers ingevroren brood met korting. Om verspilling tegen te gaan vries ik onverkocht vers brood aan het eind van de dag in, waarvan ook enkele gesneden.

Deze broden zijn te koop met 25% korting. Deze week o.a. landbrood, multiseed, baguettes, 100% volkoren tarwe busbrood.

 

 

 

 

 

Weekmenu 29 & 30 september en 1 oktober 2022

Donderdag 29 september

Landbrood                                               

(t65 Franse bloem [label rouge, crc], gebuild meel t80 [biologisch], water, vloeibaar desem, 10% roggemeel, grof zeezout), 700 gram                                                                   deeg

 

Spelt-lijnzaad boule                             

(speltbloem, speltmeel van Commandeursmolen, vaste desem/pasta madre, water, lijnzaad, grof zeezout), 550 gram deeg

 

Multiseed                                                 

(t65 Franse bloem [label rouge crc], gebuild meel t80 [biologisch], water, gewelde zaden [gierst, zonnebloem-, pompoen-, sesam-,                                                                            maan-, lijnzaad], vloeibaar desem, grof zeezout), 650 gram deeg

 

100% volkoren tarwe busbrood   

(Biologisch volkorenmeel, water, biga voordeeg met 0,1% droge gist, tangzhong waterroux, grof zeezout), 1050 gram deeg

 

Keitjes                                                         

kleine broodjes van landbrood deeg, +/- 115 gram deeg

 

 

Vrijdag 30 september

Landbrood

Spelt-lijnzaad boule

Multiseed

Miso-Sesam (t65 Franse bloem, t80 gebuild meel biologisch, t150 volkoren tarwemeel, water, vloeibaar desem, zwart & wit sesamzaad,  witte misopasta, zout), 700 gram deeg

 

Focaccia (t65 Franse bloem, t45 bloem, water, desem, olijfolie, zout, droge gist, wisselende toppings van bv. olijven, rozemarijn, tomaatjes, aardappel, rode ui; wordt verkocht per gewicht)

Keitjes

 

Zaterdag 1 oktober

Landbrood & landbrood groot

Multiseed

Boule Blonde   & Boule Blonde sesamzaad                                

(t65 Franse bloem [label rouge crc], water, vloeibaar desem, 10% roggemeel, grof zeezout, 0,4% verse gist, soms sesamzaad                                                                                          buitenkant), 500 gram deeg

Baguettes/stokbrood                                        

(zelfde deeg als Boule Blonde), 350 gram deeg

100% volkoren tarwe busbrood

 

ZOET

Boterkoek steranijs 

Miso-chocolate-chip koeken

Desem krenten-rozijnenbollen >> vrijdag 30 september & zaterdag 1 oktober

(t45 Franse bloem, volle melk, geweekte krenten & rozijnen, vloeibaar desem, boter, honing, zout, verse gist 0,3%)

Croissants, pain au chocolat & pain aux raisins

 

 

OOK

Toast (dunne snedes brood, geroosterd met wat zout en zonnebloemolie)

 

Vers ingevroren brood met korting. Om verspilling tegen te gaan vries ik onverkocht vers brood aan het eind van de dag in, waarvan ook enkele gesneden.

Deze broden zijn te koop met 25% korting. Deze week o.a. baguettes, spelt-lijnzaad, 100& volkoren tarwe busbrood en brioche vendéenne.

Weekmenu 22, 23 & 24 september 2022

Donderdag 22 september

Landbrood                                               

(t65 Franse bloem [label rouge, crc], gebuild meel t80 [biologisch], water, vloeibaar desem, 10% roggemeel, grof zeezout), 700 gram                                                                   deeg

 

Spelt-lijnzaad boule                             

(speltbloem, speltmeel van Commandeursmolen, vaste desem/pasta madre, water, lijnzaad, grof zeezout), 550 gram deeg

 

Multiseed                                                 

(t65 Franse bloem [label rouge crc], gebuild meel t80 [biologisch], water, gewelde zaden [gierst, zonnebloem-, pompoen-, sesam-,                                                                            maan-, lijnzaad], vloeibaar desem, grof zeezout), 650 gram deeg

 

100% volkoren tarwe busbrood   

(Biologisch volkorenmeel, water, biga voordeeg met 0,1% droge gist, tangzhong waterroux, grof zeezout), 1050 gram deeg

 

Keitjes                                                         

kleine broodjes van landbrood deeg, +/- 115 gram deeg

 

 

Vrijdag 23 september

Landbrood

Spelt-lijnzaad boule

Multiseed

Miso-Sesam (t65 Franse bloem, t80 gebuild meel biologisch, t150 volkoren tarwemeel, water, vloeibaar desem, zwart & wit sesamzaad,  witte misopasta, zout), 700 gram deeg

 

Focaccia (t65 Franse bloem, t45 bloem, water, desem, olijfolie, zout, droge gist, wisselende toppings van bv. olijven, rozemarijn, tomaatjes, aardappel, rode ui; wordt verkocht per gewicht)

Keitjes

 

Zaterdag 24 september

Landbrood & landbrood groot

Multiseed

Boule Blonde                                   

(t65 Franse bloem [label rouge crc], water, vloeibaar desem, 10% roggemeel, grof zeezout, 0,4% verse gist, soms sesamzaad                                                                                          buitenkant), 500 gram deeg

Baguettes/stokbrood                                        

(zelfde deeg als Boule Blonde), 350 gram deeg

100% volkoren tarwe busbrood

 

ZOET

Boterkoek steranijs 

Miso-chocolate-chip koeken

Desem krenten-rozijnenbollen >> vrijdag 23 & zaterdag 24 september

(t45 Franse bloem, volle melk, geweekte krenten & rozijnen, vloeibaar desem, boter, honing, zout, verse gist 0,3%)

Croissants, pain au chocolat & pain aux raisins

Amandel croissants (zaterdag 24 september)

 

OOK

Toast (dunne snedes brood, geroosterd met wat zout en zonnebloemolie)

 

Vers ingevroren brood met korting. Om verspilling tegen te gaan vries ik onverkocht vers brood aan het eind van de dag in, waarvan ook enkele gesneden.

Deze broden zijn te koop met 25% korting. Deze week o.a. baguettes, Deens roggebrood, spelt-lijnzaad, , 100& volkoren tarwe busbrood en brioche vendéenne.

 

Weekmenu 15, 16 & 17 september 2022

 

Donderdag 15 september

Landbrood                                               

(t65 Franse bloem [label rouge, crc], gebuild meel t80 [biologisch], water, vloeibaar desem, 10% roggemeel, grof zeezout), 700 gram                                                                        deeg

 

Spelt-lijnzaad boule                             

(speltbloem, speltmeel van Commandeursmolen, desem, water, lijnzaad, grof zeezout), 550 gram deeg

 

Multiseed                                                 

(t65 Franse bloem [label rouge crc], gebuild meel t80 [biologisch], water, gewelde zaden [gierst, zonnebloem-, pompoen-, sesam-,                                                                            maan-, lijnzaad], vloeibaar desem, grof zeezout), 650 gram deeg

 

100% volkoren tarwe busbrood   

(Biologisch volkorenmeel, water, biga voordeeg met 0,1% droge gist, tangzhong waterroux, grof zeezout), 1050 gram deeg

 

Keitjes                                                         

kleine broodjes van landbrood deeg, +/- 115 gram deeg

 

 

Vrijdag 16 september

Landbrood

Spelt-lijnzaad boule

Multiseed

Focaccia (t65 Franse bloem, t45 bloem, water, desem, olijfolie, zout, droge gist, wisselende toppings van bv. olijven, rozemarijn, tomaatjes, aardappel, rode ui; wordt verkocht per gewicht)

Keitjes

 

Zaterdag 17 september

Landbrood

Multiseed

Boule Blonde                                   

(t65 Franse bloem [label rouge crc], water, vloeibaar desem, 10% roggemeel, grof zeezout, 0,4% verse gist, soms sesamzaad                                                                                          buitenkant), 500 gram deeg

Baguettes/stokbrood                                        

(zelfde deeg als Boule Blonde), 350 gram deeg

100% volkoren tarwe busbrood

 

ZOET

boterkoek steranijs (beperkte voorraad)

volkoren havervlok chocolate chip koekjes (beperkte voorraad)

Desem krenten-rozijnenbollen >> vrijdag 16 & zaterdag 17 september

(t45 Franse bloem, volle melk, geweekte krenten & rozijnen, desem, boter, honing, zout, verse gist 0,3%)

Croissants, pain au chocolat & pain aux raisins

Pastel de Nata: Portugese stijl custard gebakje >> zaterdag 17 september

(t65 Franse bloem, water, suiker, boter, volle melk, eidooier, zout, smaakmakers kaneelstokje, citroenzest)

 

Vers ingevroren brood met korting. Om verspilling tegen te gaan vries ik onverkocht vers brood aan het eind van de dag in, waarvan ook enkele gesneden.

Deze broden zijn te koop met 25% korting. Deze week o.a. baguettes, Deens roggebrood, spelt-lijnzaad, landbrood, 100& volkoren tarwe busbrood en brioche vendeenne

 

 

 

Weekmenu 8, 9 & 10 september 2022

 

Donderdag 8 september

Landbrood                                               

(t65 Franse bloem [label rouge, crc], gebuild meel t80 [biologisch], water, vloeibaar desem, 10% roggemeel, grof zeezout), 700 gram                                                                        deeg

 

Spelt-lijnzaad boule                             

(speltbloem, speltmeel van Commandeursmolen, desem, water, lijnzaad, grof zeezout), 550 gram deeg

 

Multiseed                                                 

(t65 Franse bloem [label rouge crc], gebuild meel t80 [biologisch], water, gewelde zaden [gierst, zonnebloem-, pompoen-, sesam-,                                                                            maan-, lijnzaad], vloeibaar desem, grof zeezout), 650 gram deeg

 

100% volkoren tarwe busbrood   

(Biologisch volkorenmeel, water, biga voordeeg, tangzhong waterroux, grof zeezout), 1050 gram deeg

 

Keitjes                                                         

kleine broodjes van landbrood deeg, +/- 115 gram deeg

 

 

Vrijdag 9 september

Landbrood

Spelt-lijnzaad boule

Multiseed

Deens Rugbrød

(biologisch roggemeel, biologisch volkoren tarwemeel, water, desem, zonnebloempitten, pompoenpitten, lijnzaad, grof-gemalen-hele-roggekorrels, honing, omega-3 zadenmix, grof zeezout, actief gerstemoutpoeder) 1300 gram deeg                                                 

Fougasse met olijven en rozemarijn (t65 franse bloem, semolina bloem, water, desem, kalamata olijven, rozemarijn, verse gist, zout, EV olijfolie), 350 gram deeg

Keitjes

 

Zaterdag 10 september

Landbrood

Multiseed

Batard Blonde                                   

(t65 Franse bloem [label rouge crc], water, vloeibaar desem, 10% roggemeel, grof zeezout, 0,4% verse gist, soms sesamzaad                                                                                          buitenkant), 500 gram deeg

Baguettes                                         

(zelfde deeg als Batard Blonde), 350 gram deeg

100% volkoren tarwe 

Brioche Vendéenne (t45 bloem eieren, boter, geweekte krenten & rozijnen, suiker, desem, verse gist, volle melk, honing, zout) 300 gram deeg

 

ZOET

boterkoek steranijs

volkoren havervlok chocolate chip koekjes (beperkte voorraad)

Desem krenten-rozijnenbollen (vrijdag 9 & zaterdag 10)

Croissants, pain au chocolat & pain aux raisins

 

Vers ingevroren brood met korting. Om verspilling tegen te gaan vries ik onverkocht vers brood aan het eind van de dag in, waarvan ook enkele gesneden.

Deze broden zijn te koop met 25% korting. Deze week o.a. baguettes, batard blonde, spelt-lijnzaad, landbrood, pittig borrelbrood.

 

Weekmenu 1,2 & 3 september 2022

 

Donderdag 1 september

Landbrood                                               

(t65 Franse bloem [label rouge, crc], gebuild meel t80 [biologisch], water, vloeibaar desem, 10% roggemeel, grof zeezout), 700 gram                                                                        deeg

 

Spelt-lijnzaad boule                             

(speltbloem, speltmeel van Commandeursmolen, harde desem, water, lijnzaad, grof zeezout), 550 gram deeg

 

Multiseed                                                 

(t65 Franse bloem [label rouge crc], gebuild meel t80 [biologisch], water, gewelde zaden [gierst, zonnebloem-, pompoen-, sesam-,                                                                            maan-, lijnzaad], vloeibaar desem, grof zeezout), 650 gram deeg

 

100% volkoren tarwe busbrood   

(Biologisch volkorenmeel, water, biga voordeeg, tangzhong waterroux, grof zeezout), 1050 gram deeg

 

Keitjes                                                         

kleine broodjes van landbrood deeg, 115 gram deeg

 

 

Vrijdag 2 september

Landbrood

Spelt-lijnzaad boule

Multiseed

Fresh Barley landbrood                                                 

(t65 Franse bloem [label rouge crc], t80 gebuild meel [biologisch], water, vloeibaar desem, 15% versgemalen gerst, grof                                                                                                  zeezout), 700 gram deeg

 

Focaccia

Keitjes

 

Zaterdag 3 september

Landbrood

Multiseed

Batard Blonde                                   

(t65 Franse bloem [label rouge crc], water, vloeibaar desem, 10% roggemeel, grof zeezout, 0,4% verse gist, soms sesamzaad                                                                                          buitenkant), 500 gram deeg

Baguettes                                         

(zelfde deeg als Batard Blonde), 350 gram deeg

100% volkoren tarwe 

 

ZOET

boterkoek steranijs

volkoren havervlok chocolate chip koekjes (beperkte voorraad)

Desem krenten/rozijnenbollen (vrijdag 1 & zaterdag 2)

Croissants, pain au chocolat & pain aux raisins

 

TOAST: dunne sneetjes desembrood, geroosterd met wat zout en een beetje zonnebloemolie

 

Vers ingevroren brood met korting. Om verspilling tegen te gaan vries ik onverkocht vers brood aan het eind van de dag in, waarvan ook enkele gesneden.

Deze broden zijn te koop met 25% korting. Deze week o.a. baguettes, batard blonde, spelt-lijnzaad, landbrood, pittig borrelbrood.

 

 

 

Weekmenu 25, 26, 27 augustus

 

 

Donderdag 25                                                                       Vrijdag 26                                                  Zaterdag 27

Landbrood                                                                               Landbrood                                                 Landbrood

Spelt-lijnzaad                                                                         Spelt-lijnzaad                                           Multiseed

Multiseed                                                                                 Multiseed                                                   Baguettes

100% volkoren (biga)                                                        Deens rugbrød                                        Batard Blonde (witbrood)

Fresh barley landbrood                                                                                                                            100% volkoren (biga)

 

ZOET

boterkoek steranijs

volkoren havervlok chocolate chip koekjes (beperkte voorraad)

pasteis de nata (vrijdag 26, beperkte voorraad)

Desem krenten/rozijnenbollen (vrijdag 26 & zaterdag 27)

Croissants, pain au chocolat & pain aux raisins

Amandelcroissant (zaterdag 27)

 

TOAST: dunne sneetjes desembrood, geroosterd met wat zout en een beetje zonnebloemolie

 

Vers ingevroren brood met korting. Om verspilling tegen te gaan vries ik onverkocht vers brood aan het eind van de dag in, waarvan ook enkele gesneden.

Deze broden zijn te koop met 25% korting. Deze week o.a. baguettes, batard blonde, spelt-lijnzaad, landbrood, pittig borrelbrood.

 

 

 

 

 

Vrijdag 21 juli: Maritozzi.........een delicatesse uit Rome

Op de laatste dag voor de zomerstop (t/m 10 augustus) maak ik een bijzondere afsluiter, maritozzi. Een maritozzo is een brioche-stijl broodje met boter, ei, een beetje suiker en  voor de frisheid wat sinaasappelrasp door het deeg.  Het gebakken broodje wordt vervolgens gevuld met een flinke lading (niet te zoete) slagroom en wat poedersuiker bovenop.  Het deeg is langzaam gerezen met desem en een fractie verse gist en het hele proces is verdeeld over 3 dagen.

 

Beschikbaar vanaf 09.30 uur voor 2 euro p/s. Kom snel want de voorraad is beperkt.